Τελευταία Νέα

Η Κίνα επιδιώκει να επιταχύνει τη χρήση πράσινου υδρογόνου (hydrogeninsight)

Η Κίνα επιδιώκει να επιταχύνει τη χρήση πράσινου υδρογόνου (hydrogeninsight)

Η ασιατική χώρα στοχεύει να παράγει ετησίως μεταξύ 100.000 και 200.000 τόνων μέχρι το τέλος του επόμενου έτους - Αποσκοπεί ακόμη στην αύξησή του στους τομείς χάλυβα, αμμωνίας, διύλισης και τσιμέντου

 

 

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC) δημοσίευσε μια σειρά νέων πολιτικών για τη μείωση των εκπομπών από τους τομείς χάλυβα, αμμωνίας, διύλισης και τσιμέντου της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του hydrogeninsight.com.

Στόχος είναι η αύξηση της χρήσης πράσινου υδρογόνου σε όλους τους τομείς.

Η ασιατική χώρα στοχεύει ευρύτερα μεταξύ 100.000 και 200.000 τόνων παραγωγής πράσινου υδρογόνου ετησίως μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η NDRC η οποία καθορίζει την οικονομική πολιτική υψηλού επιπέδου της χώρας, εστιάζει κυρίως στην ενεργειακή απόδοση στις 4 πολιτικές της με την απαίτηση ότι έως το τέλος του επόμενου έτους το 30% της παραγωγικής ικανότητας αυτών των τομέων πρέπει να υπερβεί τα αντίστοιχα σημεία αναφοράς ενεργειακής απόδοσης.

Το υπόλοιπο 70% πρέπει να ολοκληρώσει τυχόν τεχνικές αλλαγές μέχρι το τέλος του 2025, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας και οι εκπομπές άνθρακα έως το 2030.

Ως εκ τούτου, η NDRC πιέζει και τους 4 αυτούς τομείς να στραφούν σε καύσιμα ή διεργασίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με κάθε βιομηχανία να ενθαρρύνεται να εισαγάγει ή να επιταχύνει τη χρήση του πράσινου υδρογόνου.

Ωστόσο, είναι αγνωστικιστικό ως προς το πώς ακριβώς αυτές οι βιομηχανίες καταλήγουν στην πραγματικότητα να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές, χωρίς να τίθενται σαφείς στόχοι για τη χρήση καθαρού H2 έως το τέλος του επόμενου έτους ή το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης