Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OEUK: Ανάγκη επενδύσεων στη βιομηχανία πετρελαίου του Ην. Βασιλείου

OEUK: Ανάγκη επενδύσεων στη βιομηχανία πετρελαίου του Ην. Βασιλείου

Αποτελεί τη μόνη (ενδεχομένως) λύση για την παύση της πτώσης παραγωγής - Σχέδια αύξησης φόρων στο βιομηχανικό κλάδο από τους «Εργατικούς» αν εκλεγούν

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να παράγει 30% περισσότερο πετρέλαιο από τη Βόρεια Θάλασσα το 2030 από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, εάν αναπτυχθούν επενδύσεις αξίας περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (20 δισεκατομμύρια λίρες) για αυτόν τον σκοπό.

Αυτό σύμφωνα με την Offshore Energies UK (OEUK, πρώην Oil and Gas UK), τον βιομηχανικό όμιλο που δημοσίευσε την Έκθεση Economy & People 2024.

Σύμφωνα με την έκθεση, με τη σωστή πολιτική υποστήριξη οι επενδύσεις σε αυτό που αποκαλεί υπεράκτια ενέργεια θα μπορούσαν να αυξηθούν σε πάνω από 25 δισεκατομμύρια δολάρια από 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Η υπεράκτια ενέργεια για την οποία μίλησε η OEUK περιελάμβανε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, υδρογόνο, δέσμευση άνθρακα και υπεράκτια αιολική ενέργεια.

«Με υποστηρικτική πολιτική, ο κλάδος μπορεί να προσφέρει διαρκή οικονομική αξία, να κλιμακώσει την ικανότητα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, να διατηρήσει εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, να προσφέρει ενεργειακή ασφάλεια, όλα αυτά επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τους κλιματικούς μας στόχους», ανέφερε η Offshore Energies UK.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παράγει επί του παρόντος περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, αλλά αυτό θα μειωθεί απότομα σε μόλις 700.000 βαρέλια ημερησίως έως το 2030, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Αρχής Μετάβασης της Βόρειας Θάλασσας - της ρυθμιστικής αρχής του κλάδου, όπως αναφέρεται από το Bloomberg.

Σύμφωνα με την Offshore Energies UK, η πτώση θα μπορούσε να αμβλυνθεί στα 900.000 bpd εάν οι επενδύσεις συνεχίσουν να ρέουν στον κλάδο, μια αύξηση 30% με τις τρέχουσες εκτιμήσεις.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, οι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα χρειάζονται ένα χέρι από την κυβέρνηση.


Οι «Εργατικοί» σχεδιάζουν αύξηση φόρων στη βιομηχανία

Ωστόσο, είναι απίθανο να πάρουν αυτό το χέρι εάν η επόμενη κυβέρνηση είναι οι Εργατικοί, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν «πολιτική εξαφάνιση» για τους Συντηρητικούς. Υπήρξε μικρή διαφορά σε θέματα ενεργειακής μετάβασης μεταξύ των Εργατικών και των Συντηρητικών, αλλά οι τελευταίοι έχουν σηματοδοτήσει κάποια υποστήριξη για τη συνέχιση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, ακόμη και για νέες άδειες εξερεύνησης.

Το Εργατικό Κόμμα, από την άλλη πλευρά, σχεδιάζει να αυξήσει ακόμη περισσότερο τους φόρους για τη βιομηχανία εάν κερδίσει την ψηφοφορία και υποσχέθηκε επίσης στους ψηφοφόρους τους να ακυρώσουν νέες άδειες εξερεύνησης.

Σε ένα περαιτέρω πλήγμα για τη βιομηχανία, μια κυβέρνηση των Εργατικών θα καταργούσε μια εφευρετική επενδυτική αποζημίωση που απαλλάσσει τα κέρδη από φόρους, εφόσον αυτά ξαναεπενδύονται στην παραγωγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης