Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Fortune: Η αύξηση παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ κάνει αρνητικές τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία

Fortune: Η αύξηση παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ κάνει αρνητικές τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία

Η EDF διέκοψε 3 πυρηνικούς σταθμούς και σχεδιάζει να σταματήσει άλλους τόσους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου



Οι γαλλικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έγιναν αρνητικές λόγω της πτώσης της ζήτησης και της αύξησης της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), ωθώντας τον διαχειριστή του δικτύου να ζητήσει από την Electricite de France (EDF) η οποία είναι γαλλική πολυεθνική εταιρεία κοινής ωφελείας που ανήκει στην κυβέρνηση της Γαλλίας να θέσει εκτός λειτουργίας αρκετούς πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Το Fortune αναφέρει:

Ενώ απαιτείται περισσότερη καθαρή ενέργεια σε όλη την Ευρώπη για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι, η αυξανόμενη παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η έλλειψη αποθήκευσης μπαταριών σημαίνει ότι οι αντιδραστήρες πρέπει μερικές φορές να απενεργοποιούνται σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.

Γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένο τα Σαββατοκύριακα στη Γαλλία (λαμβάνει περίπου τα δύο τρίτα της ηλεκτρικής ενέργειας από τον ατομικό της στόλο) και εμφανίζεται επίσης στη σκανδιναβική περιοχή και στην Ισπανία.

Η EDF διέκοψε τους πυρηνικούς σταθμούς Golfech 2, Cruas 2 και Tricastin 1 και σχεδιάζει να σταματήσει άλλους τρεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ορισμένοι παραγωγοί ΑΠΕ θα πρέπει επίσης να περιορίσουν την παραγωγή για να αποφύγουν την καταβολή τέλους εν μέσω αρνητικών τιμών.

Η ισχύς της γαλλικής ημέρας μειώθηκε στα -5,76 ευρώ την μεγαβατώρα, τη χαμηλότερη των τελευταίων 4 ετών, σε δημοπρασία στο Epex Spot.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο της Γερμανίας έπεσε στα 7,64 ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης