Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τι δήλωσε ο CEO της Rosneft για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC

Τι δήλωσε ο CEO της Rosneft για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC
Ο Sechin ανέφερε ότι η συνδυασμένη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ και του Ιράκ ανέρχεται σε 5,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως
O Igor Sechin, CEO του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα Rosneft, δήλωσε το Σάββατο (8/6) ότι η αύξηση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας πετρελαίου αντιστάθμισε τις προσπάθειες του ΟPEC+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Με βάση το Reuters, o Sechin ανέφερε ότι η συνδυασμένη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ και του Ιράκ ανέρχεται σε 5,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ήτοι στο 13% της τρέχουσας παραγωγής του ΟPEC+.

«Η άνοδος των αποθεμάτων, όπως παρατηρούμε τόσο από τις δυτικές όσο και από τις μεσανατολικές εταιρείες, μπορεί να αποτελεί προσδοκία για σοβαρές αλλαγές στην αγορά», τόνισε ο Sechin, ο οποίος φάνηκε επιφυλακτικός για τη συνεργασία της Ρωσίας με τον ΟPEC, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Η παραγωγή τόσων βαρελιών τα οποία μπορούν να έχουν μεγάλης κλίμακας αντίκτυπο στην αγορά, αντισταθμίζει τα αποτελέσματα της εθελοντικής μείωσης της παραγωγής που αποφάσισαν οι κύριοι συμμετέχοντες στον ΟPEC», πρόσθεσε.

«Αυτό φαίνεται και από τις τιμές της αγοράς, οι οποίες υποχώρησαν μετά την πρόσφατη απόφαση των υπουργών των χωρών που συμμετέχουν στον οργανισμό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα μέλη του ΟPEC+, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν την προηγούμενη Κυριακή να προχωρήσουν σταδιακά σε εθελοντικές περικοπές 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως σε διάστημα ενός έτους, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Ο οργανισμός συμφώνησε επίσης να διατηρήσει άλλες περικοπές ύψους 3,66 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως μέχρι το τέλος του 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης