Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις νέες προσθήκες ηλιακής χωρητικότητας

ΗΠΑ: Ρεκόρ στις νέες προσθήκες ηλιακής χωρητικότητας

Έφθασαν τα 11,8 GW σύμφωνα με τις Wood Mackenzie και SEIA

Οι νέες εγκαταστάσεις ηλιακής δυναμικότητας παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν αύξηση ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2024, όπως ανέφεραν η Wood Mackenzie (εταιρεία συμβούλων) και η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA).

Σύμφωνα με τους προαναφερόμενους φορείς, οι εγκαταστάσεις νέας ηλιακής ισχύος κατά την περίοδο έφθασαν τα 11,8 GW, γεγονός που ανέβασε το σύνολο στα 200 GW.

 

Θυμίζουμε ότι στις 7/3/2024 οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν ρεκόρ αύξησης εγκατεστημένης ισχύος 32 GW στην ηλιακή για το 2023.

Η Wood Mackenzie έχει προβλέψει ότι ολόκληρο το έτος θα παρατηρηθούν προσθήκες συνολικής ηλιακής ισχύος 40 GW (ίσο με το ποσό της νέας ισχύος που προστέθηκε το 2023).

«Αυτό το τρίμηνο αποδεικνύει ότι οι νέες ομοσπονδιακές επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια αναζωογονούν την αμερικανική παραγωγή και ενισχύουν την ενεργειακή οικονομία του έθνους μας.

Είτε πρόκειται για μια επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα κοντινό ηλιακό έργο είτε για ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής που απασχολεί εκατοντάδες ντόπιους εργαζομένους, η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ανεβάζει τις κοινότητες σε κάθε πολιτεία σε αυτή τη χώρα», δήλωσε η Abigail Ross Hopper (Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της SEIA).

Η Φλόριντα, το Τέξας και η Καλιφόρνια ήταν οι 3 πιο πολυσύχναστοι προορισμοί εγκατάστασης ηλιακής ενέργειας στη χώρα.

Το μεγαλύτερο μέρος της νέας εγκατεστημένης δυναμικότητας ήταν κλίμακας κοινής ωφέλειας.

Ωστόσο οι οικιακές ηλιακές εγκαταστάσεις μειώθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση και 18% στο τελευταίο τρίμηνο του 2023.


Ο φόβος επανεκλογής του Τραμπ

Σε ξεχωριστή έκθεση οι αναλυτές της Wood Mackenzie προειδοποίησαν ότι η ενεργειακή μετάβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να επιβραδυνθεί σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Μια νίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου θα σήμαινε νέες προτεραιότητες πολιτικής και άμεση επιβράδυνση στην υποστήριξη της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Τα κίνητρα για πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) πιθανότατα θα μειωθούν, ενώ η ανάπτυξη του πράσινου υδρογόνου και της δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCUS) θα μπορούσε να υποχωρήσει», προειδοποίησε η WoodMac (Σχετικό δημοσίευμα του worldenergynews.gr στις 17/05/2024).

Η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, εν τω μεταξύ, καυχήθηκε ότι οι εισαγωγές ηλιακών συλλεκτών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 49 GW μεταξύ Ιουνίου 2023 και Μαρτίου 2024, ενώ η τοπική παραγωγική ικανότητα πλαισίων είχε προσθέσει 11 GW κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους για να φθάσει τα 26,6 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης