Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ευ. Μυτιληναίος: Νέα εποχή με τη μετονομασία σε METLEN - Ανοιχτοί σε εξαγορές, τι σχεδιάζεται

Ευ. Μυτιληναίος: Νέα εποχή με τη μετονομασία σε METLEN - Ανοιχτοί σε εξαγορές, τι σχεδιάζεται
Τι δήλωσε για νέες εξαγορές και ΜΕΤΚΑ
Σχετικά Άρθρα
ΜΕTLEN Energy & Metals είναι το νέο όνομα του ομίλου της Mytilineos που ανακοινώθηκε πριν από λίγο στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας από τον πρόεδρο της Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Με την αλλαγή του ονόματος αλλά και με την είσοδό της και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η εταιρεία προσδοκά να περάσει σε μια νέα εποχή εξέλιξης, ενώ όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, ενδεχομένως του χρόνου η γενική συνέλευση να μη γίνει στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει ανοιχτό το βλέμμα της σε νέες μεγάλες εξαγορές. «Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε και τρίτο εργοστάσιο στον Βόλο για την ΜΕΤΚΑ» είπε ο κ. Μυτιληναίος και προσέθεσε ότι «στην Ελλάδα δεν είναι πολλές οι εταιρείες που θα μπορούσαμε να εξαγοράσουμε, αυτό όμως θα πρέπει να γίνει με όρους που δεν θα προσθέτουν μόνο EBITDA στον όμιλο αλλά και καθαρά κέρδη.

«Εγώ ξέρω να κάνω εξαγορές αλλά τσάμπα λεφτά δεν ξέρω να πληρώνω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική εξαγοράς διυλιστηρίου, υπονόησε με τη φράση του «σέβομαι την οικογένεια Λάτση και τις διαδικασίες που ακολουθεί το Δημόσιο» ότι οι μέτοχοι της HELLENIQ ENERGY, δηλαδή το ελληνικό Δημοσιο και η οικογένεια Λάτση δεν έχουν εκδηλώσει πρόθεση να πουλήσουν.

Ωστόσο, ο κ. Μυτιληναίος πρόσθεσε ότι αν αυτό αλλάξει, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς ο ενεργειακός τομέας είναι κυρίαρχη δραστηριότητα για τη Mytilineos.

«Θέλουμε να είμαστε σοβαροί, τα νούμερα έχουν μεγαλώσει πολύ», κατέληξε.

Προανήγγειλε επίσης την είσοδο της ΜΕΤΚΑ ξεχωριστά στο χρηματιστήριο το 2025 ή το αργότερο το 2026 ενώ σημείωσε ότι το 2024 τα νούμερα της εταιρείας θα διπλασιαστούν και θα ξαναδιπλασιαστούν το 2025.

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, η είσοδος της ΜΕΤΚΑ θα αποτελέσει έναν δυναμικό καταλύτη για την αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης