Τελευταία Νέα
Ενέργεια

LNG: Μεγάλα deals για την TotalEnergies στην Ασία

LNG: Μεγάλα deals για την TotalEnergies στην Ασία
Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος, η TotalEnergies πούλησε 10,7 εκατομμύρια τόνους LNG, καταγράφοντας μείωση κατά 3% σε σύγκριση με πέρυσι
Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies υπέγραψε συμφωνίες για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου με την Indian Oil και την Korea South-East Power.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η TotalEnergies ανακοίνωσε ότι οι συμβάσεις αυτές επιτρέπουν στην εταιρεία να εξασφαλίσει μεσοπρόθεσμες διεξόδους για το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο προμηθειών υγροποιημένου φυσικού αερίου και ενισχύουν επίσης το αποτύπωμα της εταιρείας στις ασιατικές αγορές.

Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι υπέγραψε συμφωνία πώλησης και αγοράς (SPA) με την Indian Oil (IOCL) για την παράδοση στην Ινδία έως και 800.000 τόνων ετησίως υγροποιημένου φυσικού αερίου για δέκα χρόνια, με την έναρξη ισχύος της συμφωνίας να τοποθετείται στο 2026.

Ο γαλλικός γίγαντας υπέγραψε επίσης συμφωνία αγοραπωλησίας (HoA) με την Korea South-East Power (KOEN) για την παράδοση στη Νότια Κορέα έως και περίπου 500.000 τόνων ετησίως υγροποιημένου φυσικού αερίου για πέντε έτη από το 2027.

Η εταιρεία δεν παρείχε μέχρι τώρα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συμφωνίες.

Οι αριθμοί

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος, η TotalEnergies πούλησε 10,7 εκατομμύρια τόνους LNG, καταγράφοντας μείωση κατά 3% σε σύγκριση με 11 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο πέρυσι, κυρίως λόγω της χαμηλότερης ζήτησης από την Ευρώπη.

Η μείωση αυτή ήταν επίσης 9% σε σύγκριση με τους 11,8 εκατομμύρια τόνους το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου της εταιρείας μειώθηκαν κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκαν σε 44,3 εκατομμύρια τόνους το 2023.

Ο τρίτος μεγαλύτερος «παίκτης» στον κόσμο

Η TotalEnergies αναφέρει ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος «παίκτης» στο υγροποιημένο φυσικό αέριο στον κόσμο, με παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο 44 εκατομμυρίων τόνων ετησίως το 2023 χάρη στις μονάδες υγροποίησής της.

Η εταιρεία επωφελείται από όλη την αλυσίδα αξίας του LNG, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της μεταφοράς, της πρόσβασης σε δυναμικότητα επαναεριοποίησης άνω των 20 εκατομμυρίων τόνων ετησίως στην Ευρώπη, της εμπορίας και του δεξαμενισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης