Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επιμένουν πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου λόγω OPEC και Fed

Επιμένουν πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου λόγω OPEC και Fed
Αυτή την εβδομάδα, η εξασθένηση ενισχύθηκε από τις προσδοκίες για μείωση της ζήτησης πετρελαίου και στην Κίνα
Οι τιμές του αργού πετρελαίου συνεχίζουν για δεύτερη σερί μέρα την πτώση τους, πιεζόμενες από τα σχόλια της Fed σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων, την συνεδρίαση του OPEC μέσα στο σαββατοκύριακο και τη μετατροπή της προθεσμιακής αγοράς σε contango για πρώτη φορά από την αρχή του έτους, γεγονός που υποδηλώνει υπερπροσφορά.

Σύμφωνα με το Oil Price, το αργό brent υποχώρησε από πάνω από τα 84 δολάρια ανά βαρέλι στις αρχές της εβδομάδας σε επίπεδα κάτω από τα 82 δολάρια νωρίτερα σήμερα, ενώ το West Texas Intermediate υποχώρησε κάτω από τα 78 δολάρια ανά βαρέλι.

Η τελευταία διολίσθηση των τιμών ακολούθησε τα σχόλια της προέδρου της Fed του Ντάλας, Λόρι Λόγκαν, η οποία δήλωσε την Πέμπτη: «Είναι πραγματικά σημαντικό να μην κλειδώσουμε σε κάποια συγκεκριμένη απόφαση για τη νομισματική πολιτική. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε πραγματικά μειώσεις επιτοκίων».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Λόγκαν, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης δήλωσε επίσης την Πέμπτη, ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική λειτουργεί όπως προβλέπεται, αλλά η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Απαραίτητη η μείωση των επιτοκίων για την τόνωση της ζήτησης

Οι μειώσεις των επιτοκίων θεωρούνται σημαντική ενίσχυση της ζήτησης πετρελαίου μεταξύ των traders και η απουσία προθέσεων για την εφαρμογή κάποιων στον μεγαλύτερο καταναλωτή του κόσμου αναπόφευκτα μειώνει το κλίμα της ζήτησης.

Αυτή την εβδομάδα, η εξασθένηση ενισχύθηκε από τις προσδοκίες για μείωση της ζήτησης πετρελαίου και στην Κίνα.

Η αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις πτωτικές επιδράσεις, καθώς συνοδεύτηκε από αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων, γεγονός που υποδηλώνει βραδύτερη ζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης