Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον S&P και 1,08% για τον Nasdaq - Στο -1,8% το brent 82 δολ

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον S&P και 1,08% για τον Nasdaq - Στο -1,8% το brent 82 δολ

330 μονάδες έχασε ο Dow - Υποχώρηση των futures στις  5226 μονάδες ( -0,76%)  μετά την συνεδρίαση

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η Salesforce κατέγραψε τη χειρότερη μέρα της εδώ και περίπου δύο δεκαετίες λόγω τριμηνιαίας απώλειας εσόδων και ήπιας πρόβλεψης. Οι traders αναμένουν επίσης στην δημοσίευση βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.


Ο Dow Jones υποχώρησε 330 μονάδες, ή 0,86%, στιος 38.111 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,60% στις 5.235 μονάδες.
Ο S&P 500 enegy sector ενισχύθηκε 0,24% στις 690,87 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,08% στις 16.737 μονάδες.

Η Nvidia υποχώρησε περισσότερο από 2%, μετά τα κέρδη της την περασμένη εβδομάδα.
Aν και ο S&P 500 στο σύνολό του μειώθηκε, περισσότερες από 300 μετοχές-μέλη καταγράφουν κέρδη.

Οι κινήσεις της Πέμπτης έρχονται εν μέσω μιας σκληρής, συντομευμένης εβδομάδας συναλλαγών λόγω διακοπών. Ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 1,3%, ενώ ο Nasdaq έχασε 1% . Ο Dow έχει υποχωρήσει περισσότερο από 2%.

Ανοδική πορεία για το 10ετές ομόλογο

Οι υψηλότερες αποδόσεις μπορεί να είναι κακά νέα για τους επενδυτές μετοχών, καθώς μειώνουν τα πολλαπλάσια που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι traders για μετοχές και κάνουν πιο ελκυστικές ασφαλέστερες επενδύσεις, όπως γραμμάτια δημοσίου. Ενώ η απόδοση υποχώρησε κάτω από το 4,6% την Πέμπτη, παρέμεινε πάνω από το επίπεδο του 4,5%.
Ο Nasdaq και ο S&P 500 σημείωσαν άλμα άνω του 7% και 4%, αντίστοιχα, τον Μάιο. Ο Dow σημείωσε άνοδο μόλις 0,8% τον μήνα. Και οι τρεις δείκτες σημείωσαν υψηλά ρεκόρ τον Μάιο.

Οι επενδυτές προσβλέπουν στη δημοσιοποίηση της έκθεσης του δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης για τον Απρίλιο, που είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve. Ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,7% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την εκτίμηση του Dow Jones, που εξακολουθεί να υπερβαίνει τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Παρά τα αρχικά στοιχεία χαμηλότερου τελικά ρυθμού ανάπτυξης στο α΄τρίμηνο στο 1,3% έναντι πρόβλεψεης για 1,6% και καλύτερων στοιχείων δομικού πληθωρισμού η Wall συνέχισε την διορθωτική πορεία.

Το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε περισσότερο από 1,5% την Πέμπτη καταγράφοντας τον χειρότερο μήνα του έτους, καθώς η ζήτηση βενζίνης είναι ήπια με την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης να είναι σε εξέλιξη.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχώρησε 4,8% τον Μάιο, η χειρότερη επίδοσή του από τον Δεκέμβριο. Το Brent έχασε 6,5% αυτόν τον μήνα, τον πρώτο αρνητικό μήνα του σε πέντε.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση μειώθηκε κατά 166.000 βαρέλια την ημέρα ενόψει της γιορτής της Ημέρας Μνήμης, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας. Ο ημερήσιος μέσος όρος για τη ζήτηση βενζίνης ανήλθε στα 8,6 εκατομμύρια bpd, μειωμένος κατά 1,4% σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Ακολουθούν οι σημερινές τιμές ενέργειας:

West Texas Intermediate
Συμβόλαιο Ιουλίου: 77,95 δολάρια το βαρέλι, πτώση 1,63%. Έως σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει αυξηθεί κατά 8,8%.

Brent
Συμβόλαιο Ιουλίου: 82,26 δολάρια το βαρέλι, πτώση 1,6%. Έως σήμερα, έχει αυξηθεί κατά 6,8%.

Συμβόλαιο RBOB Benzine Ιουνίου: 2,41 $ ανά γαλόνι, μειωμένο κατά 2,07%. Έως σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης αυξήθηκαν κατά 14,8%.

Φυσικό αέριο
Συμβόλαιο Ιουλίου: 2,61 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, πτώση 2,03%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 3,9%.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύτηκαν σε στενό εύρος τον περασμένο μήνα καθώς τα αποθέματα σταθεροποιήθηκαν. Ωστόσο, τα ήπια οικονομικά δεδομένα υποδηλώνουν περαιτέρω καθοδικούς κινδύνους, σύμφωνα με τον Amarpreet Singh, ενεργειακό αναλυτή της Barclays.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης