Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Νέο «άκυρο» από την Anglo στη BHP σε πρόταση εξαγοράς (Reuters)

Νέο «άκυρο» από την Anglo στη BHP σε πρόταση εξαγοράς (Reuters)
Αυτή είναι η τρίτη πρόταση που καταθέτει η BHP
H Anglo American απέρριψε εκ νέου πρόταση της BHP Group για εξαγορά, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Αυτή είναι η τρίτη πρόταση που καταθέτει η BHP.

H προσφορά εξαγοράς άγγιζε το ύψος των 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την Anglo American να δίνει όπως φαίνεται την οριστική της απάντηση στον μεγάλο της αντίπαλο στον κλάδο, βάζοντας τέλος στην προσπάθεια που κάνει η BHP να την αποκτήσει και που μετρά πάνω από μήνα.

Υπενθυμίζεται πως η Anglo είχε δώσει στην BHP παράταση μιας εβδομάδας έως τις 16:00 ώρα Ελλάδας σήμερα (29/5) για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς, αφού πρώτα απέρριψε τις αρχικές προτάσεις εξαγοράς χαρακτηρίζοντάς την δύσκολα εφαρμόσιμες.

Η BHP από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε νέα προσφορά.

Οι μετοχές των κολοσσών

Οι μετοχές της BHP έκλεισαν αμετάβλητες την Τετάρτη στα 45,08 δολάρια Αυστραλίας, ενώ οι μετοχές της Anglo είχαν μικρή μόνο μεταβολή.

Η εισηγμένη στο Λονδίνο Anglo συμφώνησε να διεξαγάγει συνομιλίες με την BHP για να εξαλείψει τις ανησυχίες σχετικά με τη δομή της προτεινόμενης συμφωνίας, και συγκεκριμένα τον όρο της να διαχωρίσει η Anglo τις μονάδες πλατίνας και σιδηρομεταλλεύματος της Νότιας Αφρικής.

Σε προηγούμενη δήλωσή της, η BHP δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συνεργαστεί με την Anglo, ενώ παράλληλα ανέφερε δεσμεύσεις για την ελαχιστοποίηση του ρυθμιστικού κινδύνου στη Νότια Αφρική.

Οι δεσμεύσεις αυτές περιλάμβαναν την ασφάλεια των θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους στη Νότια Αφρική, ωστόσο η Anglo τόνισε ότι οι δεσμεύσεις αυτές δεν ήταν αρκετές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης