Στο 15% τα νοικοκυριά με ενέργεια από τις οροφές ως το 2030

Στο 15% τα νοικοκυριά με ενέργεια από τις οροφές ως το 2030

Έφτασαν τα 5 εκατομμύρια σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - Πάνω από τις μισές έχουν ενεργοποιηθεί την τελευταία δεκαετία  

Η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ περνάει μια δύσκολη περίοδο. Η μεγαλύτερη ηλιακή αγορά της χώρας είναι η Καλιφόρνια και η βιομηχανία εκεί έχει πληγεί αρκετά από την τεράστια υποβάθμιση της ηλιακής πολιτικής σε «Καθαρή Μέτρηση 3.0».

Παρόλα αυτά η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) ανέφερε πρόσφατα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 5 εκατομμύρια ηλιακές εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για αύξηση 5 φορές εν συγκρίσει με το 2016.

Παρά τις προσπάθειες δεκαετιών από τη βιομηχανία κοινής ωφέλειας και τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων να διαγράψουν, να επιβραδύνουν και να αγνοήσουν τη μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια, η συγκεκριμένη αγορά συνεχίζει να ανθίζει...

Η ηλιακή ενέργεια αυξάνεται γρήγορα στη χώρα.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να διπλασιαστεί την επόμενη 8ετία ή ίσως και νωρίτερα (2030).

Η SEIA φαίνεται να πιστεύει ότι είναι εφικτό ενόψει του 2030.

Οι «ηλιακές εγκαταστάσεις» αφορούν ηλιακά συστήματα ταράτσας, εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας σε επιχειρήσεις και αυτά τα πολύ μεγάλα επίγεια ηλιακά συστήματα.

 

Πρόβλεψη για διπλασιασμό της ηλιακής ενέργειας των σπιτιών

«Σήμερα το 7% των κατοικιών στην Αμερική έχουν ηλιακή ενέργεια και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σε πάνω από 15% των σπιτιών στις ΗΠΑ έως το 2030», λέει η Abigail Ross Hopper (Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της SEIA).

Η Ένωση αναμένει ότι οι συνολικές ηλιακές εγκαταστάσεις όχι μόνο θα διπλασιαστούν σε 10 εκατομμύρια έως το 2030, αλλά ο οργανισμός αναμένει επίσης να τριπλασιαστούν σε 15 εκατομμύρια έως το 2034.

Αυτή η αύξηση από 5 εκατομμύρια σε 10 εκατομμύρια θα ερχόταν σε περίπου 6 χρόνια. Για την αύξηση από 10 σε 15 (επίσης αύξηση 5 εκατομμυρίων εγκαταστάσεων) θα χρειαστούν περίπου 4 χρόνια.

Έτσι, παρά την «Καθαρή Μέτρηση 3.0» η SEIA αναμένει ότι η αύξηση της ηλιακής ενέργειας θα αυξηθεί πραγματικά.

«Η ηλιακή ενέργεια γίνεται γρήγορα η κυρίαρχη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, επιτρέποντας στις κοινότητες να αναπνέουν καθαρότερο αέρα και να ζήσουν πιο υγιεινές ζωές», προσθέτει η Hopper.

ΗΛΙΑΚΕΣ_ΣΤΕΓΕΣ_2_2.jpg

10ετία 2020: Ενεργοποιήθηκαν πάνω από τις μισές ηλιακές εγκαταστάσεις

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προέρχεται από τη SEIA είναι ότι περισσότερες από τις μισές ηλιακές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ έχουν ενεργοποιηθεί τη δεκαετία του 2020. Λιγότερες από τις μισές ηλιακές εγκαταστάσεις μας εγκαταστάθηκαν και ενεργοποιήθηκαν πριν από το 2020.

Επιπλέον, περισσότερο από το 25% των ηλιακών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ έχουν συνδεθεί στο διαδίκτυο από τότε που ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού του 2022 (IRA) έγινε νόμος.

Αυτό ήταν μόλις πριν από 20 μήνες, και είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό στατιστικό του άρθρου για μένα.

Σημειώνεται ότι η πρώτη εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας συνδεδεμένη στο δίκτυο στις Η.Π.Α. έγινε το 1973.  

Στην πραγματικότητα, το 97% των ηλιακών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ είναι ηλιακές εγκαταστάσεις κατοικιών.

«Η Solar κλιμακώνεται κατά εκατομμύρια επειδή εκπληρώνει με συνέπεια την υπόσχεσή της να μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, να ενισχύσει την ανθεκτικότητα της κοινότητας και να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες»

Αυτός ο τομέας έχει σημειώσει ετήσια ρεκόρ εγκατάστασης για 5 συνεχόμενα χρόνια και 10 από τα τελευταία 12 χρόνια.

Η ηλιακή ενέργεια κατοικιών αυξάνεται με ιστορικό ρυθμό, επειδή είναι μια αποδεδειγμένη επένδυση για τους ιδιοκτήτες κατοικιών που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο του ενεργειακού τους κόστους», λέει η Hopper.

 

Πολιτείες των ΗΠΑ που προοδεύουν στις ηλιακές εγκαταστάσεις

Υπάρχουν τώρα 11 Πολιτείες και εδάφη των ΗΠΑ που έχουν εγκατεστημένα περισσότερα από 100.000 ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η Καλιφόρνια έχει ήδη περισσότερες από 2 εκατομμύρια ηλιακές εγκαταστάσεις από μόνη της (περίπου το 40% του συνόλου της χώρας).

Η Hopper υποστηρίζει ότι« Αρκετά άλλα κράτη βλέπουν ταχεία ανάπτυξη.

Το Ιλινόις ήταν μια αναδυόμενη αγορά με μόνο 2.500 ηλιακές εγκαταστάσεις το 2017, ενώ σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 87.000 ηλιακά συστήματα.

Η Φλόριντα είναι μια άλλη αγορά που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, αυξάνοντας από 22.000 εγκαταστάσεις το 2017 σε 235.000 εγκαταστάσεις σήμερα».

Η ηλιακή ενέργεια είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους βάζουμε ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο τώρα και θα βελτιωθεί τα επόμενα χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης