Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 89 δολ. το brent, στα 85 δολ. το αργό

Υποχώρηση για το πετρέλαιο - Στα 89 δολ. το brent, στα 85 δολ. το αργό
Το ράλι σταματά ενώ οι traders κάνουν απολογισμό των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη μέρα την Τρίτη καθώς το πρόσφατο ράλι σταμάτησε ενώ οι traders έκαναν απολογισμό για το πού οδεύει η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Το West Texas Intermediate συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 1,48%, στα 85,15 δολάρια το βαρέλι. Το μπρεντ του Ιουνίου έχασε 1,17%, στα 89,31 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αργού υποχώρησαν τη Δευτέρα, αφού το Ισραήλ μείωσε τις δυνάμεις του στη Γάζα το Σαββατοκύριακο, υποδηλώνοντας ότι η στρατιωτική εκστρατεία της χώρας ενδέχεται να μεταβεί σε μια πιο περιορισμένη φάση.

Ωστόσο, ο Stefano Pascale, επικεφαλής στρατηγικής μετοχικών παραγώγων στη Barclays, είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανοδικοί κίνδυνοι για τις τιμές του πετρελαίου, ιδιαίτερα από τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, παρά το γεγονός ότι το πρόσφατο ράλι σταμάτησε.
«Περαιτέρω τήξη μπορεί να ξαναξυπνήσει ανησυχίες για τον πληθωρισμό, εκτροχιάζοντας το ράλι των μετοχών», είπε ο Pascale στους πελάτες σε σημείωμα την Τρίτη. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά την ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη για να δουν πώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν επηρεάσει τον πληθωρισμό.

Το πετρέλαιο αυξήθηκε πάνω από 4% την περασμένη εβδομάδα, καθώς το Ισραήλ και το Ιράν βρίσκονταν στα πρόθυρα μιας άμεσης σύγκρουσης μετά την καταστροφή του προξενείου της Τεχεράνης στη Δαμασκό, στη Συρία, σε επίθεση με πυραύλους.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Οι ΗΠΑ εκτίμησαν ότι το Ισραήλ ευθύνεται.

«Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή αυξάνουν τον κίνδυνο μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης, η οποία θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην προμήθεια πετρελαίου, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ιράν, μέχρι στιγμής, απέφυγε να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση και η πλεονάζουσα ικανότητα του ΟΠΕΚ είναι επί του παρόντος ανεβασμένη», είπε στους πελάτες την Παρασκευή ο Amarpreet Singh, ενεργειακός αναλυτής της Barclays.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε αργά τη Δευτέρα να συνεχίσει μια επίθεση κατά της νότιας πόλης Ράφα στα αιγυπτιακά σύνορα, λέγοντας ότι είχε οριστεί ημερομηνία για την επιχείρηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης