Διεθνή

Απάντηση Χαμενεΐ σε Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μετανιώσει για την επίθεση

Απάντηση Χαμενεΐ σε Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μετανιώσει για την επίθεση
Από τα πλήγματα σκοτώθηκε επίσης τουλάχιστον ένα μέλος της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ
Σχετικά Άρθρα
Την αυστηρή του προειδοποίηση προς το Ισραήλ απέστειλε σήμερα (2/4) το Ιράν στον απόηχο του βομβαρδισμού της πρεσβείας της Τεχεράνης στη Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι θα υπάρξει απάντηση για τα πλήγματα εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, από τα οποία σκοτώθηκαν επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

«Το διεστραμμένο σιωνιστικό καθεστώς θα τιμωρηθεί από τους γενναίους άνδρες μας. Θα το κάνουμε να μετανιώσει για αυτό το έγκλημα και για άλλα», ανέφερε ο Χαμενεΐ στην ανακοίνωσή του, ενώ παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι από τα πλήγματα που αποδίδονται στο Ισραήλ καταστράφηκε το κτήριο όπου στεγάζεται το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό της Συρίας και η κατοικία του Ιρανού πρέσβη, ενώ συνολικά σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, εκ των οποίων 7 μέλη των Φρουρών της
Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Από τα πλήγματα σκοτώθηκε επίσης τουλάχιστον ένα μέλος της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Απάντηση και από Ραϊσί

«Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα» δήλωσε στον ίδιο τόνο και ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί.

«Μέρα τη μέρα βλέπουμε να δυναμώνει το μέτωπο αντίστασης και η απέχθεια και το μίσος των ελεύθερων εθνών ενάντια στην παράνομη φύση» του Ισραήλ «και αυτό το άνανδρο έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο», υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Ωστόσο ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι αυτοί που επλήγησαν «βρίσκονταν πίσω από πολλές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και αμερικανικών στόχων και σχεδίαζαν επιπλέον επιθέσεις». Η πρεσβεία «δεν ήταν στόχος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ως αποτέλεσμα της νέας έντασης, οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο του 2023.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης