Παρενέργειες

Ενώ οι αγορές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά τα Funds αιμορραγούν - H πτώση των Brevan H, Tiger και Bridgewater

Ενώ οι αγορές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά τα Funds αιμορραγούν - H πτώση των Brevan H, Tiger και Bridgewater
Οι ειδήσεις για διαδοχικές αποτυχίες μεγάλων επενδυτικών οίκων που έχουν περάσει από την Ελλάδα ξεκίνησαν να καταγράφονται από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το Brevan Howard σύμφωνα με το Bloomberg αναγκάστηκε να διώξει τους μισούς traders καθώς καταγράφει απώλειες 3% στο τελευταίο διάστημα. Το Brevan Howard πέρασε με "επιτυχία" από την ελληνική χρεωκοπία σορτάροντας την ελληνική αγορά στα ομόλγα και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη πριν από 13 χρόνια περίπου. Η δικαιολογία για την αποτυχία, η κακή πορεία των ομολόγων λόγω υψηλών επιτοκίων.

Όμως το βατερλό των μεγάλων αφεντικών των αγορών που καρπούνται δισ επενδυτικών κεφαλαίων παριστάνοντας τους γκουρού, συνεχίστηκε με το Tiger Fund, αρχιτέκτονα της υποτίμησης επί Σημίτη τον Μάρτιο του 1998, που συγκέντρωσε μόλις 2 δισ για venture capital αντί 6 δισ που ήταν ο στόχος του. Παράλληλα η αποχώρηση του μεγάλου Dalio από το Bridgewater έχει αρχίσει να επουλώνεται μόλις φέτος μετά από μια διετία αρνητικών αποδόσεων, ενώ τα funds που ήθελαν να επωφεληθούν από τα warrants της Αργεντινής κατά την ανάκαμψη της οικονομίας της, μετά την τελευταία αναδιάρθρωση χρέους, έχασαν την τελευταία δικαστική μάχη στη Νέα Υόρκη.

Βέβαια τα υψηλά επιτόκια πάιζουν και αυτά τον ρόλο τους, όμως το μήνυμα είναι ότι οι αγορές γίνονται ακόμα πιο δύσκολες και χαοτικές για τους άλλοτε masters of the game.

www.worrldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης