Ενέργεια

ΡΑΑΕΥ: Δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου

ΡΑΑΕΥ: Δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου

'Εως 26 Απριλίου η προθεσμία

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ η Δημόσια Διαβούλευση επί της σκοπούμενης τροποποίησης των διατάξεων των άρθρων 39,42, 15, 18 και 28 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου για την υποβολή γνώμης ΡΑΑΕΥ αναφορικά με το πλαίσιο αλλαγής προμηθευτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη Δημόσια Διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση retail@raaey.gr μέχρι και την 26η Απριλίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ.

Η αλλαγή Προμηθευτή επιτρέπεται σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από τις ακόλουθες δύο:
(α) Στην περίπτωση κατά την οποία έχει υποβληθεί από τον Προμηθευτή στον Αρμόδιο Διαχειριστή εντολή απενεργοποίησης μετρητή φορτίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 39 του παρόντος.
(βα) Στην περίπτωση κατά την οποία έχει υποβληθεί και είναι ενεργή Εντολή Επισήμανσης του Πελάτη ως υπερήμερου στο σύστημα του αρμόδιου Διαχειριστή από τρεις (3) διαφορετικούς Προμηθευτές για την Βασική Κατηγορία των Οικιακών Πελατών.
(ββ) Στην περίπτωση κατά την οποία έχει υποβληθεί και είναι ενεργή Εντολή Επισήμανσης του Πελάτη ως υπερήμερου στο σύστημα του αρμόδιου Διαχειριστή από δύο (2) διαφορετικούς Προμηθευτές για τη Βασική Κατηγορία των Μη Οικιακών Πελατών.».

Στην περίπτωση κατά την οποία ο τρέχων Προμηθευτής έχει υποβάλει Εντολή Επισήμανσης του Πελάτη ως υπερήμερου στο πληροφοριακό σύστημα του αρμόδιου Διαχειριστή σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν αποκλειστικά στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και ο Πελάτης δεν εξοφλήσει ή δεν διακανονίσει την οφειλή εντός είκοσι (20) ημερών από την υποβολή Εντολής Επισήμανσης του Πελάτη ως υπερήμερου, ο Προμηθευτής δύναται να υποβάλει στον αρμόδιο Διαχειριστή εντολή απενεργοποίησης μετρητή φορτίου λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών αφού προηγουμένους έχει ενημερώσει γραπτώς τον Πελάτη



Δείτε ΕΔΩ τη Δημόσια Διαβούλευση

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης