Επικαιρότητα

Μητσοτάκης από Καναδά: Η πορεία ανάπτυξης θα διαρκέσει και τα επόμενα χρόνια - Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα

Μητσοτάκης από Καναδά: Η πορεία ανάπτυξης θα διαρκέσει και τα επόμενα χρόνια - Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα
«Θεωρώ ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιχειρηματολογήσουμε και στην καναδική επιχειρηματική κοινότητα ότι θα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της προς την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CTV και στη δημοσιογράφο Vassy Kapelos παραχώρησε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στον Καναδά.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην «αλλαγή σελίδας», όπως είπε, που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας μετά από πολλά χρόνια μνημονίων, τονίζοντας ότι η πορεία ανάπτυξης της Ελλάδας θα διαρκέσει και τα επόμενα χρόνια. Όπως είπε, ένας λόγος που ταξίδεψε στον Καναδά είναι και αυτός, να «διαφημίσει» στους Καναδούς επενδυτές το επιχειρηματικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί και εξακολουθεί να διαμορφώνεται στην Ελλάδα, ώστε να την εμπιστευτούν και να επενδύσουν, ανοίγοντας στη χώρα μας νέες και καλές θέσεις εργασίας.

Πιο αναλυτικά η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο καναδικό δίκτυ CTV:

Vassy Kapelos: Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι χαρά μου που σας καλωσορίζω στον Καναδά και σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας σήμερα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χαρά είναι δική μου.

Vassy Kapelos: Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Καναδά μετά από σχεδόν 41 χρόνια, μετά από τέσσερις δεκαετίες. Γιατί τώρα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχει περάσει πολύς καιρός. Υποθέτω ότι αυτός είναι ένας καλός λόγος. Είμαστε πολύ στενοί εταίροι και συνεργαζόμαστε σε πολλά γεωπολιτικά ζητήματα. Αλλά πέραν αυτού, υπάρχουν δύο επιπλέον λόγοι για τους οποίους θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να έρθω: πρώτον, θα είναι μια ευκαιρία για εμένα να γιορτάσω την Ημέρα Ανεξαρτησίας με τον Καναδό Πρωθυπουργό και να συναναστραφώ με μια πολύ δυναμική και ενεργή ελληνοκαναδική κοινότητα. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ελληνική διασπορά στον Καναδά και νιώθω ότι ήταν υποχρέωσή μου να έρθω και να την επισκεφθώ, ειδικά σε μία τόσο σημαντική ημέρα.
 
 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης