Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Τιτάν: Θα συνεχιστούν οι μεγάλες επενδύσεις - Εντοπίζει ευκαιρίες στην Αίγυπτο και τι είπε η διοίκηση για το μέρισμα

Τιτάν: Θα συνεχιστούν οι μεγάλες επενδύσεις - Εντοπίζει ευκαιρίες στην Αίγυπτο και τι είπε η διοίκηση για το μέρισμα

Ισχυρές θα παραμείνουν οι ταμειακές ροές – Στρέφει το βλέμμα της στην Αίγυπτο λόγω μεγάλων έργων

Τις μεγάλες επενδύσεις θα συνεχίσει ο όμιλος Τιτάν, καθώς εντοπίζει ευκαιρίες σε διάφορους κλάδους.


Έτσι μετά από επενδύσεις 224 εκατ. ευρώ το 2023, το 2024 θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, με τη διοίκηση να δίνει εύρος 200-250 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2023.

Το πιθανότερο είναι οι επενδυτικές δαπάνες να κλείσουν στο πάνω μέρος της εκτίμησης, ανέφερε η διοίκηση.

Όπως τονίστηκε θέλει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για να συνεχίσει την ανάπτυξη, ενώ θέλει να κάνει και επενδύσεις που θα φέρουν μείωση του ενεργειακού κόστους και βελτίωση του αποτυπώματος.

Επιπλέον υπάρχουν καλά νέα από την Αίγυπτο όπου θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις, ενώ γίνονται και κινήσεις για βελτίωση της οικονομίας με νέο δάνειο από το ΔΝΤ.

Η διοίκηση φάνηκε πως επιθυμεί να βελτιώσει την παρουσία της εκεί αφού τα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν πάνω από 35 δισ. δολάρια.

 

Έτσι δεν αποκλείεται και εκεί να γίνουν επενδύσεις

Ακόμα ειπώθηκε πως θέλει να κάνει επενδύσεις και σε ενεργειακά projects που βελτιώνουν απευθείας την τελική γραμμή (καθαρά κέρδη).

Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή, γιατί το μέρισμα (0,85 ευρώ) δεν είχε ανάλογη αύξηση με αυτήν των κερδών, ο οικονομικός διευθυντής, Μιχάλης Κολακίδης, είπε πως η διοίκηση θέλει να κάνει μία ομαλή αύξηση και όχι απότομη που μπορεί μελλοντικά να έχει πάνω και κάτω.

Ωστόσο, θα δει την πορεία του 2024 και ανάλογα θα προσαρμόσει το μέρισμα την επόμενη χρονιά, αφού δει πρώτα και τις ευκαιρίες για εξαγορές που θα υπάρξουν.

Η διοίκηση δεν απέκλεισε και νέες αυξήσεις τιμών στα προϊόντα ειδικά στις ΗΠΑ, αφού η ζήτηση είναι ισχυρή, αλλά θα είναι σημαντικά μικρότερες από αυτές που έγιναν το 2022 και το 2023 και θα πει περισσότερα μετά το πρώτο τρίμηνο.

Το πρώτο τρίμηνο ξεκίνησε με καλά περιθώρια και η καλή πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και το 2024.

 

Επιπλέον, η διοίκηση απαντώντας σε ερώτηση για το στρατηγικό της πλάνο 2023-26, όπου φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει ήδη τους στόχους, είπε πως παραμένει προσηλωμένη σε αυτό και θα το επαναξιολογήσει στα μέσα της χρονιάς.

Τέλος, αναφορικά με τη λήξη ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2024 είπε πως δεν βιάζεται να το αναχρηματοδοτήσει, καθώς ήδη με έκδοση ομολόγου 150 εκατ. ευρώ έχει κάνει μερική αναχρηματοδότηση, αλλά θα έχει ισχυρές ταμειακές ροές και φέτος και έχει και γραμμές χρηματοδότησης από τράπεζες. Άρα δεν έχει κάποιο λόγο για να βιαστεί.

ΠΗΓΗ: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης