Εξοικονόμηση

Φρ. Παρασύρης (ΠΑΣΟΚ): Ανακοινώστε άμεσα παράταση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ»

Φρ. Παρασύρης (ΠΑΣΟΚ): Ανακοινώστε άμεσα παράταση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ»

 

Περιορισμένο το περιθώριο των 12 ημερών λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Χιλιάδες υποψήφιοι επενδυτές, ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών, εμπορικών και από τον κλάδο των υπηρεσιών επιχειρήσεων, και βεβαίως μελετητές, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ», έχουν περιθώριο μόλις 12 εργάσιμων ημερών (μεσολαβεί η αργία της Καθαρής Δευτέρας και η αργία της 25ης Μαρτίου), για να υποβάλλουν αιτήματα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φραγκίσκος Παρασύρης και ο Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής .
"Ένα πρόγραμμα, για το οποίο η υποβολή φακέλου προϋποθέτει, έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης ή έκθεση ενεργειακού ελέγχου, ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, και ενδελεχή προμελέτη για την εύρεση τον βέλτιστων ενεργειακών παρεμβάσεων, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον, μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό περιθώριο, να γίνει η προετοιμασία των σχετικών φακέλων.
Με τη συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος να ανέρχεται στα 176.750.000 εκ. €, και τον προϋπολογισμό κάθε επενδυτικής πρότασης να φτάνει μέχρι 500.000 € για τον κλάδο του Τουρισμού και μέχρι 250.000 € για επενδύσεις στον κλάδο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, αντιλαμβάνεστε ότι το πλήθος των αιτήσεων που θα υποβληθούν θα είναι μεγάλο, τη στιγμή που για τέτοιου μεγέθους έργα, απαιτείται σοβαρή προετοιμασία και επαρκής χρόνος, καθώς η επιβάρυνση του φορέα υλοποίησης θα είναι σημαντική.
Επειδή δεν έχετε δείξει τα καλύτερα δείγματα γραφής, ως προς την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων, σας καλούμε να ανακοινώσετε άμεσα, εύλογη παράταση, ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης