Γαλλία: Οι μισές ανεμογεννήτριες στο Saint-Brieuc παράγουν ενέργεια

Γαλλία: Οι μισές ανεμογεννήτριες στο Saint-Brieuc παράγουν ενέργεια

Η λειτουργία του υπεράκτιου αιολικού πάρκου ισχύος 496 MW θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη του 2024

Η Ailes Marines (θυγατρική της Iberdrola), πέτυχε ένα ορόσημο ξεκινώντας την παραγωγή ενέργειας από τις μισές ανεμογεννήτριες στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Saint-Brieuc ισχύος 496 MW στη Γαλλία σύμφωνα με το offshorewind.biz.

Η θέση σε λειτουργία του έργου είναι σταδιακή και θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη του 2024, όπως αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του έργου.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Saint-Brieuc βρίσκεται 16 χιλιόμετρα μακριά από τη βορειοδυτική ακτή της Γαλλίας στον κόλπο του Saint-Brieuc στη Μάγχη.

Διαθέτει 62 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa SG 8.0-167 DD με την πρώτη μονάδα να έχει εγκατασταθεί στην τοποθεσία τον Μάιο του 2023.

Το σημείο εγκατάστασης στα μισά επιτεύχθηκε τον Αύγουστο, ενώ η τελευταία ανεμογεννήτρια εγκαταστάθηκε στα τέλη του 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο παρήγαγε την πρώτη του ισχύ τον Ιούλιο υπό την επίβλεψη του ναυτιλιακού συντονιστικού κέντρου της Iberdrola με έδρα το Kerantour.


Η
Ailes Marine ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου την έναρξη παραγωγής 31 ανεμογεννητριών ή των μισών μονάδων που είναι εγκατεστημένες στην υπεράκτια τοποθεσία.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, η θέση σε λειτουργία του Saint Brieuc ισχύος 496 MW θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη του 2024.


Μέθοδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια συλλέγεται από τον υπεράκτιο υποσταθμό στο κέντρο του αιολικού πάρκου από όπου μεταφέρεται με 2 υποθαλάσσια καλώδια εξαγωγής 225 kV που έχουν εγκαταστήσει η γαλλική RTE (Réseau de Transport d'Electricité) στην παραλία Caroual στο Erquy.

Η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές εγχέεται στο δίκτυο μέσω του υποσταθμού Doberie που βρίσκεται στο Hénansal (Côtes-d'Armor).

«Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Saint-Brieuc θα παράγει περίπου 1.820 GWh/έτος, που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 835.000 κατοίκων (συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης) ή στο 9% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετάνης», όπως γνωστοποίησε η Ailes Marines.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης