Η SEIA στηρίζει το όραμα του Μπάιντεν για την καθαρή ενέργεια

Η SEIA στηρίζει το όραμα του Μπάιντεν για την καθαρή ενέργεια

Νέες θέσεις εργασίας και ενεργειακή οικονομία χωρίς αποκλεισμούς συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματα του σχεδίου του Προέδρου των ΗΠΑ

Η Solar Energy Industries Association (SEIA) η οποία είναι εθνική εμπορική ένωση για την ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ, που εκπροσωπεί περίπου 1.000 εταιρείες - μέλη και φιλοδοξεί το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ να παράγεται από ηλιακή ενέργεια έως το 2030, εξέφρασε μέσω της Abigail Ross Hopper (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) τη στήριξή της στην προσπάθεια του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

 

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της SEIA θεωρεί ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί ευκαιρία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη δημιουργία της μεσαίας τάξης, την αντιστροφή δεκαετιών περιβαλλοντικής αδικίας και την οικοδόμηση μιας ενεργειακής οικονομίας χωρίς αποκλεισμούς.

Ακολουθεί η δήλωση της Abigail Ross Hopper σχετικά με την ομιλία του Μπάιντεν για την κατάσταση της Ένωσης:

«Απόψε, ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από διαφοροποιημένες πηγές ενέργειας είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Αμερικής.

«Πέρυσι, περισσότερο από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας που προστέθηκε στη χωρητικότητα του δικτύου προήλθε από ηλιακή ενέργεια (πρώτη φορά εδώ και 80 χρόνια που μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας αντιπροσώπευε την πλειοψηφία των ετήσιων προσθηκών δυναμικότητας).

«Σχεδόν η μισή συνολική ηλιακή δυναμικότητα στο δίκτυο σήμερα έχει εγκατασταθεί τα τελευταία 3 χρόνια, δημιουργώντας πάνω από 120 δισεκατομμύρια δολάρια ιδιωτικών επενδύσεων και χιλιάδες θέσεις εργασίας και στις 50 Πολιτείες.

 

«Οι υπέρ των επιχειρήσεων και υπέρ της ανάπτυξης νόμοι για την καθαρή ενέργεια που ψηφίστηκαν υπό αυτή τη διοίκηση έχουν κάνει περισσότερα για την εγχώρια παραγωγή ηλιακής ενέργειας από οποιοδήποτε πρόγραμμα ή πολιτική στην ιστορία των ΗΠΑ.

Εάν παραμείνουμε στην πορεία με αυτές τις πολιτικές, η εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας θα τετραπλασιαστεί και το εργατικό δυναμικό της αμερικανικής παραγωγής ηλιακής ενέργειας θα αυξηθεί σε 100.000 θέσεις εργασίας την επόμενη δεκαετία. Έχουμε τους νόμους που χρειαζόμαστε για να απελευθερωθούμε από την εξάρτησή μας από τις εισαγωγές και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό ενεργειακό μέλλον αμερικανικής κατασκευής που μας βοηθά να αναπνέουμε καθαρότερο αέρα και να ζούμε πιο υγιεινές.

«Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια είναι μια ευκαιρία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη δημιουργία της μεσαίας τάξης, την αντιστροφή δεκαετιών περιβαλλοντικής αδικίας και την οικοδόμηση μιας ενεργειακής οικονομίας χωρίς αποκλεισμούς. Η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης θα προσθέσει πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια στην οικονομία την επόμενη δεκαετία, και εστιάζουμε στο να διασφαλίσουμε κάθε αμερικανικό όφελος από αυτήν την οικονομική άνθηση.

«Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε για να πραγματοποιήσουμε πλήρως ένα μέλλον που θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Υποστηρίζουμε το όραμα του Προέδρου Μπάιντεν για την καθαρή ενέργεια και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και μετά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης