Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Με νέα εξαγορά η NextChem διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της σε υδρογόνο, αμμωνία και μεθανόλη

Με νέα εξαγορά η NextChem διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της σε υδρογόνο, αμμωνία και μεθανόλη
Η συμφωνία προβλέπει συνολικό τίμημα 30 εκατ. ευρώ
Η NextChem, θυγατρική του διεθνούς βιομηχανικού ομίλου Maire Tecnimont S.p.A., προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του 100% της GasConTec (GCT) με έδρα τη Γερμανία, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας και στη μηχανική διεργασιών, επεκτείνοντας τις αρμοδιότητές της στον τομέα του υδρογόνου, της αμμωνίας και της μεθανόλης με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Η GCT ιδρύθηκε το 2017 και κατέχει πάνω από 80 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη σύνθεση προϊόντων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως υδρογόνο, αμμωνία, μεθανόλη, ολεφίνες, βενζίνη και ολοκληρωμένες διεργασίες μεθανόλης/αμμωνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Offshore Energy, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει την αυτόματη θερμική αναμόρφωση (ATR), μια τεχνολογία για την παραγωγή υδρογόνου χαμηλού άνθρακα με πολύ υψηλά ποσοστά δέσμευσης άνθρακα.

Με την εξαγορά της GCT και των τεχνολογιών της, η NextChem στοχεύει να συμπληρώσει την προσφορά της σε βασικούς τομείς, επιτρέποντας την αμοιβαία ανάπτυξη, καθώς και να ενισχύσει την πρόταση αξίας της Maire στις βιομηχανικές λύσεις ενεργειακής μετάβασης, επιταχύνοντας την εμπορική της εμβέλεια.

Η συμφωνία προβλέπει συνολικό τίμημα 30 εκατ. ευρώ.

Γενναία επιχορήγηση της ΝextChem το 2022


Η ολοκλήρωση του deal υπόκειται σε ορισμένους αναβλητικούς όρους που συνηθίζονται για αυτού του είδους τις συναλλαγές και αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2024, εξήγησε η NextChem.

Υπενθυμίζεται πως το 2022, η NextChem έλαβε επιχορήγηση ύψους 194 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη μονάδας παραγωγής υδρογόνου από απόβλητα στο πλαίσιο του έργου IPCEI Hy2Use.

Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας μονάδας μετατροπής αποβλήτων σε υδρογόνο που θα παράγει έως και 20.000 τόνους υδρογόνου ετησίως σε πλήρη δυναμικότητα, χρησιμοποιώντας 200.000 τόνους ετησίως μη ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων ως πρώτη ύλη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης