Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Tρίτος μεγαλύτερος παίκτης η Iberdrola στις ΗΠΑ - Εξαγοράζει το 100% της αμερικανικής Avangrid για 2,48 δισ. δολάρια το τίμημα

Tρίτος μεγαλύτερος παίκτης η Iberdrola στις ΗΠΑ - Εξαγοράζει το 100% της αμερικανικής Avangrid για 2,48 δισ. δολάρια το τίμημα
Η Avangrid δραστηριοποιείται στα δίκτυα και τις ΑΠΕ
Ο ισπανικός ενεργειακός κολοσσός Iberdrola, ο οποίος κατέχει περίπου το 81,6% της αμερικανικής θυγατρικής του Avangrid, υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση και του υπόλοιπου 18,4% της εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Renewables Now, το τίμημα για την εξαγορά ανέρχεται στα 2,48 δισ. δολάρια ΗΠΑ (2,28 δισ. ευρώ), με την ισπανική εταιρεία να αναφέρει σχετικά ότι θέλει να μεγαλώσει την παρουσία της στον τομέα των δικτύων στις ΗΠΑ και να αναπτυχθεί σε αγορές με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και σε ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις όπως τα δίκτυα.

Η Avangrid δραστηριοποιείται βασικά σε δύο επιχειρηματικούς τομείς, τα δίκτυα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μέσω της επιχείρησης δικτύων, ο αμερικανικός βραχίονας της Iberdrola κατέχει και διαχειρίζεται οκτώ εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, και μέσω της επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Avangrid κατέχει και διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο εγκαταστάσεων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τρίτος μεγαλύτερος παίκτης στις ΑΠΕ των ΗΠΑ

Το 2023, η Iberdrola, μέσω της Avangrid, ξεκίνησε ένα έργο για την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Νέας Υόρκης, ώστε να βοηθήσει στην παροχή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από το δίκτυο του Long Island στην Νέα Υόρκη και την κομητεία Westchester.

Στον τομέα των δικτύων μεταφοράς και διανομής, οι επενδύσεις της Iberdrola στις ΗΠΑ αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση για την αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών και της ανθεκτικότητας σε ακραία καιρικά φαινόμενα και για να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωση περισσότερης καθαρής ενέργειας στο σύστημα, ανέφερε η εταιρεία.

Όσο αφορά τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι επενδύσεις που πραγματοποιεί η Iberdrola στις ΗΠΑ έως το 2025 θα οδηγήσουν σε δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας περίπου 10 GW, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Avangrid είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ με βάση την εγκατεστημένη ισχύ, όπως δήλωσε η Iberdrola πέρυσι, προσθέτοντας ότι η αμερικανική εταιρεία ηγείται της ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών στη χώρα με χαρτοφυλάκιο άνω των 6.000 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης