Στην Hydro Rein το 80% σε 25 έργα της IOWN σε Σουηδία και Νορβηγία

Στην Hydro Rein το 80% σε 25 έργα της IOWN σε Σουηδία και Νορβηγία

Φιλοδοξία αμφότερων των εταιρειών είναι να κάνουν τις πρώτες επενδύσεις πριν από το 2030 (renews)

Η Hydro Rein (επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Hydro), πρόκειται να αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο σε ένα χαρτοφυλάκιο 2400 MW αιολικών έργων υπό ανάπτυξη στη Σουηδία και τη Νορβηγία.


Συγκεκριμένα
έχει συνάψει συμφωνία με τη σουηδική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας IOWN Energy για την ανάληψη μεριδίου 80% στα 25 έργα.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 23 τοποθεσίες στη Σουηδία και 2 στη Νορβηγία, κατανεμημένες σε περιοχές τιμών ηλεκτρικής ενέργειας SE2, SE3, SE4 και NO2.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Hydro Rein και η IOWN θα ξεκινήσουν μια μακροπρόθεσμη συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη αυτών των έργων, με το IOWN να διατηρεί μερίδιο 20%.

Τα σχέδια βρίσκονται στην πρώιμη φάση του αναπτυξιακού κύκλου, με σημαντικό αριθμό συμβάσεων μίσθωσης γης να έχουν ήδη υπογραφεί.

Η Hydro Rein και η IOWN θα συνεργαστούν για να προωθήσουν την ανάπτυξη των έργων, σε στενό διάλογο με τους δήμους υποδοχής, τους ιδιοκτήτες γης και τις τοπικές κοινότητες.

Οι δύο εταίροι έχουν φιλοδοξία να κάνουν τις πρώτες επενδύσεις πριν από το 2030.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το IOWN και να εξασφαλίσουμε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων αιολικής ενέργειας στη Σουηδία και τη Νορβηγία.

Η συναλλαγή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Hydro Rein να επικεντρωθεί σε έργα πρώιμης φάσης στις βασικές αγορές μας.

Το IOWN διαθέτει μια ικανή ομάδα με εκτενή εμπειρία από την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στις Σκανδιναβικές χώρες η οποία θα συμπληρώσει καλά την Hydro Rein», δήλωσε ο Olivier Girardot (επικεφαλής της Hydro Rein).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης