Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου πλωτού ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στον κόσμο

Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου πλωτού ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στον κόσμο
Η SolarDuck ξεκίνησε το έργο ύψους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου πλωτού ηλιακού έργου (OFS) στον κόσμο
Όπως μαθαίνουμε από το Interesting Engineering, οι εργασίες για τον υπεράκτιο πλωτό ηλιακό σταθμό ισχύος 5 MW, τον μεγαλύτερο στον κόσμο, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την παρουσίαση της εγκατάστασης με τη χρήση μιας αρθρωτής λύσης.

Υπενθυμίζεται πως η Solar Duck, εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, παρέχει την τεχνολογία της μονάδας, ενώ όλο και περισσότερες χώρες επιδιώκουν τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων, εγκαθιστώντας με ταχείς ρυθμούς μονάδες ΑΠΕ για να βρουν τη λύση στο ενεργειακό τους ζήτημα, με κυριότερες τις μονάδες ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Ενώ η πτώση του κόστους ενέργειας από αυτές τις τεχνολογίες είναι ένα πολύ θετικό σημάδι, οι χαμηλότεροι ρυθμοί μετατροπής ενέργειας είναι προβληματικοί.

Τόσο τα αιολικά όσο και τα ηλιακά εργοστάσια ενέργειας χρειάζονται μεγάλες εκτάσεις γης για την αξιοποίηση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας ώστε να πραγματοποιηθεί η πράσινη μετάβαση.

Ήδη τα αιολικά πάρκα έχουν ήδη μεταβεί σε υπεράκτιες πλατφόρμες, όπου μπορούν να κατασκευαστούν μεγαλύτερες τουρμπίνες και να αξιοποιήσουν ανέμους υψηλότερης ταχύτητας για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες καθαρής ενέργειας.

Έτσι ακριβώς και τα ηλιακά πάνελ είναι καιρός να αρχίσουν να εγκαθίστανται κι αυτά στη θάλασσα.

Στα 8,4 εκατ. το έργο

Η SolarDuck ξεκίνησε το έργο ύψους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου πλωτού ηλιακού έργου (OFS) στον κόσμο.

Το έργο θα κατασκευαστεί, θα πιστοποιηθεί και θα τοποθετηθεί εντός του αιολικού πάρκου OranjeWind στα ανοικτά των δυτικών ακτών των Κάτω Χωρών.

Πριν από την έναρξη της κατασκευής της εγκατάστασης, μια κοινοπραξία με την ονομασία Nautical SUNRISE θα διεξάγει εκτεταμένη έρευνα σχετικά με διάφορα στοιχεία του έργου, που περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της αξιοπιστίας, της επιβιωσιμότητας, της ηλεκτρικής σταθερότητας και της απόδοσης.

Ανάλογα με τα ευρήματα της κοινοπραξίας, θα καταρτιστεί ένα λεπτομερές σχέδιο για την αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων και για τη διευκόλυνση της εμπορικής αξιοποίησης του έργου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης