Ενέργεια

Τα 26 φορτία έφτασαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG στις ΗΠΑ

Τα 26 φορτία έφτασαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG στις ΗΠΑ
Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,2%
Οι αμερικανικές εγκαταστάσεις υγροποίησης φυσικού αερίου απέστειλαν 26 φορτία LNG την εβδομάδα που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι παραδόσεις σε αυτούς τους τερματικούς σταθμούς κατέγραψαν αύξηση.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της για το φυσικό αέριο ότι 26 φορτηγά υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τα αμερικανικά εργοστάσια μεταξύ 22 και 28 Φεβρουαρίου, όσα και την προηγούμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρείχε το Bloomberg Finance, ο οργανισμός δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται σε 97 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Αύξηση στις μέσες παραδόσεις

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,2% (0,3 Bcf/d) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με μέσο όρο 13,9 Bcf/d, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Commodity Insights.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα αυξήθηκαν κατά 3,6% (0,3 Bcf/d) στα 9 Bcf/d, ενώ οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στο Νότιο Τέξας παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες στα 3,7 Bcf/d.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς πέρα από την Ακτή του Κόλπου παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και διαμορφώθηκαν σε 1,2 Bcf/d.

Αναλυτικά οι αποστολές

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε εννέα φορτία και η εγκατάσταση Corpus Christi της εταιρείας έστειλε τέσσερις αποστολές κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης εβδομάδας.

Ο τερματικός σταθμός LNG Cameron της Sempra Infrastructure και ο τερματικός σταθμός LNG Freeport απέστειλαν από τέσσερα φορτία κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ ο τερματικός σταθμός LNG Calcasieu Pass της Venture Global απέστειλε τρία φορτία.

Για το ίδιο διάστημα, ο τερματικός σταθμός Cove Point απέστειλε δύο φορτία LNG και ο τερματικός σταθμός Elba Island LNG δεν απέστειλε κανένα φορτίο.

Αυτή την εβδομάδα αναφοράς, η τιμή spot του Henry Hub αυξήθηκε κατά 3 λεπτά από 1,60 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) την περασμένη Τετάρτη σε 1,63 δολ/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Το συμβόλαιο Μαρτίου 2024 του NYMEX έληξε την Τρίτη στα 1,615 δολ/MMBtu, μειωμένο κατά 16 λεπτά από την περασμένη Τετάρτη.

Επιπλέον, η τιμή του συμβολαίου του Απριλίου 2024 στο NYMEX αυξήθηκε στα 1,885 δολ/MMBtu, αυξημένη κατά 2 λεπτά από την περασμένη Τετάρτη έως χθες.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η τιμή της 12μηνης λωρίδας με μέσο όρο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Απριλίου 2024 έως Μαρτίου 2025 σκαρφάλωσε κατά 9 λεπτά στα 2,817 δολ/MMBtu.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης