Στα πρόθυρα εξαγοράς η Aquila – Άρχισαν οι συνομιλίες με τους ενδιαφερόμενους «μνηστήρες»

Στα πρόθυρα εξαγοράς η Aquila – Άρχισαν οι συνομιλίες με τους ενδιαφερόμενους «μνηστήρες»
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακολουθεί δημοσιεύματα του Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα οποία η Octopus Renewables Infrastructure Trust είχε προτείνει τη συνένωση με την Aquila
Η Aquila European Renewables αποκάλυψε ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με αρκετές εταιρείες, σχετικά με την προοπτικής εξαγοράς της.

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων που σημείωναν την πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου να εξετάσει ευρύτερες επιλογές για το μέλλον της εταιρείας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η διαδικασία αυτή, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης μιας πιθανής συνένωσης της εταιρείας με μια άλλη εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων μέσω του άρθρου 110 του νόμου περί αφερεγγυότητας του 1986 (συνένωση s110) έχει ξεκινήσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Aquila.

Όπως μαθαίνουμε από το Renews, η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακολουθεί δημοσιεύματα του Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα οποία η Octopus Renewables Infrastructure Trust είχε προτείνει τη συνένωση με την Aquila για τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Καμία βεβαιότητα

Όπως γράφει η ανακοίνωση, μετά την εξέταση μιας σειράς προτάσεων για εξαγορά, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έδωσε εντολή στους συμβούλους της, την Deutsche Numis, να ξεκινήσουν μια διαδικασία αμοιβαίας δέουσας επιμέλειας με πολλαπλά ενδιαφερόμενα μέρη.

Η εταιρεία τονίζει ωστόσο πως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει καμία βεβαιότητα ότι η διαδικασία αυτή θα καταλήξει σε μια συμφωνία με όρους που θα είναι προς το συμφέρον των μετόχων στο σύνολό τους.

Το διοικητικό συμβούλιο αναμένει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 τον Απρίλιο του 2024, οπότε και θα παράσχει περαιτέρω ενημέρωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης