Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Κατακόρυφη πτώση για τα κέρδη της Glancore το 2023

Κατακόρυφη πτώση για τα κέρδη της Glancore το 2023
Η εταιρεία trading, είδε τα κέρδη της να εκτινάσσονται το 2022
Βουτιά κατέγραψε στα κέρδη της για το 2023 η Glencore σήμερα, πετυχαίνοντας ωστόσο μια από τις καλύτερες επιδόσεις της, στα 17,1 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία trading, είδε τα κέρδη της να εκτινάσσονται το 2022, στο διπλάσιο σχεδόν επίπεδο από αυτό που κατέγραψε το 2023, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας σε επίπεδα ρεκόρ και εξάρθρωσε τις παγκόσμιες εμπορικές ροές.

Την ίδια στιγμή, η αστάθεια στην οποία ευδοκιμούν οι traders της άρχισε να εξασθενεί, αποφέροντας στην Glencore λιγότερα κέρδη, η οποία μείωσε το μέρισμά της στα 1,6 δισ. δολάρια.

Στόχος να ηγηθεί στην πράσινη μετάβαση

Η Glencore, η οποία προσπάθησε να γίνει κυρίαρχος στην παραγωγή των μετάλλων που απαιτούνται για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της παγκόσμιας οικονομίας, έχει επίσης παγιδευτεί σε μια καταστροφή πολλών από τα εμπορεύματα για τα οποία ο κλάδος ήταν bullish.

Οι τιμές του νικελίου βυθίστηκαν κατά 45% πέρυσι, λόγω της αύξησης της προσφοράς από την Ινδονησία, ενώ το κοβάλτιο έπεσε επίσης. Άλλα μέταλλα όπως ο χαλκός έχουν επίσης υποβαθμιστεί εν μέσω μιας "ταλαντευόμενης" κινεζικής οικονομίας. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης