Η Panasonic παρουσίασε αναστρέψιμες αντλίες θερμότητας αέρα-νερού

Η Panasonic παρουσίασε αναστρέψιμες αντλίες θερμότητας αέρα-νερού

Ο ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών θεωρεί ότι είναι κατάλληλες για εμπορικές, βιομηχανικές και οικιστικές εφαρμογές (pv-magazine)

Η Panasonic Heating & Cooling Solutions (μονάδα της Panasonic), παρουσίασε μια νέα αναστρέψιμη αντλία θερμότητας αέρα-νερού για εμπορικές, βιομηχανικές και οικιστικές εφαρμογές, σύμφωνα με το pv-magazine.com.

Το νέο προϊόν ονομάζεται ECOi-W Aqua-G Blue. Διαθέτει μια αντλία μεταβλητής ταχύτητας που προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητά της ανάλογα με την απαιτούμενη χωρητικότητα και επιτρέπει (σύμφωνα με τον κατασκευαστή) 70% μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας.

Η αντλία θερμότητας διατίθεται σε 4 εκδόσεις με ονομαστική ισχύ 50 kW, 60 kW, 70 kW και 80 kW αντίστοιχα, ενώ ο συντελεστής απόδοσης από 3,2 έως 3,4.

«Με την απρόσκοπτη σύνδεση έως και 8 μονάδων σε καταρράκτη, η σειρά μπορεί να ενισχύσει αποτελεσματικά την ισχύ έως και 640 kW, διασφαλίζοντας την προσαρμοστικότητα σε διάφορες απαιτήσεις του έργου», δήλωσε ο κατασκευαστής.


Η μικρότερη συσκευή έχει διαστάσεις
1.730 mm x 2.215 mm x 1.032 mm χωρίς δοχείο και η μεγαλύτερη έχει μέγεθος 2.030 mm x 2.180 mm x 1.160 mm χωρίς δοχείο.

Η χωρητικότητα της δεξαμενής νερού κυμαίνεται από 200 L έως 300 L.


Οι αντλίες θερμότητας διαθέτουν ικανότητα ψύξης από 48,2 kW έως 74,1 kW και θερμαντική ικανότητα που εκτείνεται από 49,2 kW έως 83,6 kW. Ο συντελεστής απόδοσης (COP) κυμαίνεται από 3,2 έως 3,4 και ο εποχιακός συντελεστής απόδοσης (SCOP) είναι μεταξύ 3,70 και 3,80.

Τα νέα προϊόντα χρησιμοποιούν προπάνιο (R290) ως ψυκτικό μέσο και έναν εξαιρετικά βελτιστοποιημένο σχεδιασμό εναλλακτικής θερμότητας ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία επιτρέπει τη μείωση της φόρτισης του ψυκτικού μέσου.

«Το Aqua-G Blue μπορεί να φτάσει έως και τους 70 C αφήνοντας τη θερμοκρασία του νερού, καθιστώντας τα συστήματα αντλιών θερμότητας μια βιώσιμη και ενεργειακά αποδοτική λύση για την παροχή ζεστού νερού σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια», είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η αντλία θερμότητας έχει βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης A++ και αθόρυβη λειτουργία με επίπεδο ηχητικής ισχύος 79,9 dB(A).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης