Ενέργεια

Μ. Ρήγας σε ενεργειακό συνέδριο της Αιγύπτου: Πρόκληση για την περιοχή ότι δεν έχει αρκετό φυσικό αέριο

Μ. Ρήγας σε ενεργειακό συνέδριο της Αιγύπτου: Πρόκληση για την περιοχή ότι δεν έχει αρκετό φυσικό αέριο
Η ενεργειακή ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία

Στο στρατηγικό συνέδριο «Egypt Energy Show», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει το φυσικό αέριο στην ευρύτερη περιφερειακή ενεργειακή οικονομία της Αιγύπτου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι πρόκληση το γεγονός ότι δεν διαθέτει αρκετό φυσικό αέριο.

Το πρωταρχικό μάθημα από την ενεργειακή κρίση είναι η αξία του εγχώριου εφοδιασμού. Το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση είναι αν το φυσικό αέριο θα είναι εγχώριο ή εισαγόμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα η ενισχυμένη εγχώρια προσφορά θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους. Η ενεργειακή ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία, καθώς μπορεί να προσφέρει ένα γεωπολιτικό πλεονέκτημα, ειδικά εάν η πλεονάζουσα παραγωγή μπορεί να μετατραπεί σε μακροπρόθεσμες εξαγωγές ενέργειας.

Ο CEO της Energean τόνισε τη σημασία για περισσότερες γεωτρήσεις σε πηγάδια φυσικού αερίου, δεδομένου ότι «υπάρχει ανάγκη για συνεχή εξερεύνηση για την αντικατάσταση των αποθεμάτων και την ενίσχυση των εξαγωγών».

«Πρέπει να εφαρμοστεί πολιτική για την ενθάρρυνση των μακροπρόθεσμων επενδύσεων» κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης