Τελευταία Νέα

Τρίτο υπεράκτιο αιολικά από Seatrium - GE Vernova για λογαριασμό της TenneT (Ολλανδού διαχειριστή)

Τρίτο υπεράκτιο αιολικά από Seatrium - GE Vernova για λογαριασμό της TenneT (Ολλανδού διαχειριστή)
Κάθε έργο αποτιμάται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, με συνολική συνδυασμένη ισχύ 6 GW, στο πλαίσιο του προγράμματος επιτάχυνσης του υπεράκτιου δικτύου της TenneT
Μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Seatrium και της GE Vernova, στενό συνεργάτη της Mytilineos στην υποθαλάσσια διασύνδεση Βρετανίας - Σκωτίας, θα κατασκευάσει το τρίτο υπεράκτιο αιολικό έργο της στις Κάτω Χώρες για τον ολλανδικό διαχειριστή συστήματος μεταφοράς (TSO) TenneT, με τις εργασίες κατασκευής να ξεκινούν την 1η Ιουνίου 2024.

Τον Μάρτιο του 2023, η TenneT ανέθεσε στη Seatrium πενταετή συμφωνία-πλαίσιο συνεργασίας με την GE Vernova για την προμήθεια τριών συστημάτων ηλεκτρικής μεταφοράς συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC) για υπεράκτια αιολικά έργα στις Κάτω Χώρες.

Κάθε έργο αποτιμάται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, με συνολική συνδυασμένη ισχύ 6 GW, στο πλαίσιο του προγράμματος επιτάχυνσης του υπεράκτιου δικτύου της TenneT.

Το αντικείμενο εργασιών της Seatrium θα περιλαμβάνει την μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη λειτουργία της πλατφόρμας υπεράκτιου μετατροπέα HVDC 2 GW για την TenneT.

Σύμφωνα με τη Seatrium, η πλατφόρμα θα συμβάλει στον στόχο της TenneT να εγκαταστήσει 40 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη γερμανική και ολλανδική Βόρεια Θάλασσα και θα εξυπηρετεί το υπεράκτιο αιολικό πάρκο NWBE (πρώην Nederwiek 2), που βρίσκεται περίπου 95 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ολλανδίας.

Όπως και στα δύο πρώτα έργα HVDC που ανατέθηκαν στη Seatrium τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία θα συνεργαστεί με τον εταίρο της κοινοπραξίας, την GE Vernova's Grid Solutions.

Η ανάθεση της σύμβασης του NWBE αναμένεται να γίνει την 1η Ιουνίου 2024, μετά την ολοκλήρωση ορισμένων παραδόσεων τόσο από τη Seatrium όσο και από την GE Vernova τους επόμενους μήνες.

Οι συνδέσεις δικτύου επόμενης γενιάς, 2 GW της TenneT στην Ολλανδία έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν μεταξύ 2028 και 2030, με τις Κάτω Χώρες να στοχεύουν σε 21 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος έως το 2030, που αντιπροσωπεύει περίπου το 75% της τρέχουσας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης