Ενέργεια

Ο Καναδάς ετοιμάζει αλλαγές στα σχέδια κανονισμών καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Καναδάς ετοιμάζει αλλαγές στα σχέδια κανονισμών καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι προτεινόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν τον καθορισμό ενός ετήσιου ορίου εκπομπών για κάθε συγκεκριμένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

 

Ο Καναδάς πρότεινε αλλαγές στο προσχέδιο των κανονισμών καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που στοχεύει στην επίτευξη ενός δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2035, αφού έλαβε εκτεταμένα σχόλια κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων, δήλωσε την Παρασκευή ο ομοσπονδιακός υπουργός Περιβάλλοντος.

Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Justin Trudeau κυκλοφόρησε το σχέδιο κανονισμών, βασικό μέρος της δέσμευσης του Καναδά να μηδενίσει τις =εκπομπές σε ολόκληρη την οικονομία του έως το 2050, πέρυσι και αναμένει να οριστικοποιήσει τη νομοθεσία αργότερα φέτος.

Οι προτεινόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν τον καθορισμό ενός ετήσιου ορίου εκπομπών για κάθε συγκεκριμένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής αντί για ένα πρότυπο έντασης εκπομπών, επιτρέποντας στους παρόχους ενέργειας με πολλαπλές μονάδες εντός μιας δικαιοδοσίας να συγκεντρώνουν αυτές τις εκπομπές και να επιτρέπουν τη χρήση αντιστάθμισης άνθρακα.
«Οι βελτιώσεις που εξετάζονται θα ενισχύσουν την ευελιξία για τους επαρχιακούς φορείς εκμετάλλευσης να συνεχίσουν να διασφαλίζουν αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή ενέργεια, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα του Καναδά να επιτύχει τον στόχο μείωσης των εκπομπών», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Ορισμένες συντηρητικές επαρχίες αντιτίθενται σθεναρά στους κανονισμούς καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κύριας επαρχίας Αλμπέρτα που παράγει ορυκτά καύσιμα του Καναδά, της οποίας η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας δημόσιας εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις ομοσπονδιακές απαιτήσεις.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Περιβάλλοντος Steven Guilbeault δήλωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη τα σχόλια πολλών ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, των επενδυτών και των πολιτικών ομάδων σκέψης.

Στο αρχικό προσχέδιο κανονισμών, η κυβέρνηση είπε ότι αναμένει να μειώσει περισσότερους από 340 εκατομμύρια τόνους ρύπανσης άνθρακα μεταξύ 2040 και 2050. Ο Guilbeault είπε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα οδηγήσουν σε μειώσεις εκπομπών «στο ίδιο γήπεδο» με το αρχικό σχέδιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης