Politics & Business

Ένας βαθιά συντηρητικός Αντώνης

Ένας βαθιά συντηρητικός Αντώνης
Αντ. Σαμαράς: «Θεμελιώδης ανατροπή του οικογενειακού δικαίου το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε με χίλιους τρόπους να θεμελιώσει τις θέσεις του κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στην Βουλή, επικαλούμενος περισσότερο από μια φορές τον Στέλιο Ράμφο. Τέτοιες θέσεις όμως θα μπορούσαν να συρρικνώσουν πολιτικά την σημερινή Νέα Δημοκρατία και σίγουρα δείχνουν έναν πολιτικό που μένει μακριά από την σημερινή μορφή των κοινωνιών.

Το τι είναι ομοφοβικό δεν μπορεί να αναλυθεί σε δυο γραμμές, όμως το τι μπορεί να χαρακτηρισθεί είναι προφανές.

Σύμφωνα με την ertnews o πρώην πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων τα εξης: «Θεμελιώδης ανατροπή του οικογενειακού δικαίου αποτελεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν από τη σχετική ψηφοφορία.

«Πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση, θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε τη συνείδησή σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε. Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ανατροπή του οικογενειακού δικαίου και οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα (…) Ακόμα και ευρωπαϊκά δικαστήρια αποφάσισαν πως ο γάμος δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο παραβιάζεται», είπε.

Έκανε αναφορά στα ελληνοτουρκικά, θέτοντας το ερώτημα αν «είναι αυτό σύμφωνο περί φιλίας;», επ’ αφορμής και των τελευταίων δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», είπε.

Ενώ πρόσθεσε: «Η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση».

Δείτε εδώ όλη του την ομιλία:

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/ant-samaras-themeliodis-anatropi-tou-oikogeneiakou-dikaiou-to-n-s-gia-ta-omofyla-zeygaria/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης