Τελευταία Νέα

CGG: Πιθανότητα ύπαρξης γεωθερμικών πόρων στους ωκεανούς

CGG: Πιθανότητα ύπαρξης γεωθερμικών πόρων στους ωκεανούς

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας γεωεπιστημών αποσκοπεί στο να εργαστεί μαζί με διάφορους οργανισμούς για την ανάπτυξη αυτών των στοιχείων (offshore-mag.com)

Επανάσταση… στον ενεργειακό τομέα αναμένεται να φέρει (εφόσον επιβεβαιωθεί) η έρευνα της CGG (πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας γεωεπιστημών που ειδικεύεται στην επίλυση σύνθετων προκλήσεων φυσικών πόρων, περιβάλλοντος και υποδομών με κεντρικά γραφεία στο Παρίσι) η οποία υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν τεράστιοι γεωθερμικοί πόροι κατά μήκος των μαγματικά ενεργών κέντρων εξάπλωσης του βυθού των ωκεανών και των παρακείμενων συστημάτων πλημμυρικών ρήξεων σε όλα τα μεγάλα ωκεάνια μέρη του κόσμου.

Αυτοί θα μπορούσαν να αναπτυχθούν παράλληλα με την παραγωγή γλυκού νερού, πράσινου υδρογόνου και αμμωνίας.

 

Η CGG εξέδωσε μια λευκή βίβλο που συζητά τις δυνατότητες για υπεράκτια γεωθερμική ενέργεια και παρέχει ένα πλαίσιο για ανάπτυξη.

Η CGG έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για συνδυασμό γεωλογικών, γεωφυσικών και μηχανικών τεχνολογιών για την υποστήριξη της έρευνας στην εξερεύνηση, ανάπτυξη και παρακολούθηση υπεράκτιων γεωθερμικών πόρων.

Η εταιρεία θα αξιοποιήσει τις υπάρχουσες δυνατότητες γεωεπιστήμης, συμπεριλαμβανομένης της επιμέλειας παγκόσμιων γεωθερμικών δεδομένων, της τεχνολογίας υποεπιφανειακής απεικόνισης και της γεωλογικής ερμηνείας για να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της τοποθέτησης και παραγωγής γεωθερμικών πηγαδιών υπεράκτιων γεωθερμικών πηγαδιών.

Στόχος της είναι να αξιολογήσει τις πιο πιθανές υπεράκτιες γεωθερμικές τοποθεσίες και να εργαστεί μαζί με διάφορους οργανισμούς για την ανάπτυξη αυτών των πόρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης