Ενέργεια

Παραλύει την Elengy η συνέχιση της απεργίας – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων

Παραλύει την Elengy η συνέχιση της απεργίας – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Elengy, οι αποστολές από το Fos Cavaou μειώθηκαν σε περίπου 45 GWh/d στις 9-13 Φεβρουαρίου
Για δυο ακόμη μέρες παρατείνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG Fos Tonkin και Fos Cavaou της Elengy στη Γαλλία.

«Η επόμενη γενική συνέλευση της CGT θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη για να αποφασίσει για τη συνέχιση της απεργίας», δήλωσε σύμφωνα με το lngprime, στέλεχος της γαλλικής εταιρείας.

Η ίδια ανέφερε τη Δευτέρα (12/2) πως η διοίκηση της Elengy και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις από τον Ιανουάριο σχετικά με μισθολογικά ζητήματα και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας της Γαλλίας (CGT).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Elengy, οι αποστολές από το Fos Cavaou μειώθηκαν σε περίπου 45 GWh/d στις 9-13 Φεβρουαρίου, ενώ δεν υπήρξε καμία αποστολή από το Fos Tonkin κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Εκτός από τους τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου Fos Tonkin και Fos Cavaou της Γαλλίας στις ακτές της Μεσογείου, η Elengy διαχειρίζεται επίσης την εγκατάσταση Montoir-de-Bretagne στις ακτές του Ατλαντικού.

Αυτοί οι τερματικοί σταθμοί έχουν συνδυασμένη δυναμικότητα επαναεριοποίησης που φτάνει περίπου τα 21,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.

Παράδοση στις απεργίες

Ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου Fos Tonkin, ο οποίος εγκαινιάστηκε το 1972, έχει χωρητικότητα περίπου 1,5 bcm, ενώ ο τερματικός σταθμός Fos Cavaou, ο οποίος εγκαινιάστηκε το 2010, έχει χωρητικότητα περίπου 10 bcm.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, η λειτουργία των τερματικών σταθμών LNG της Elengy επηρεάστηκε και πάλι εξαιτίας απεργίας ενάντια στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Macron.

Εκτός από αυτές τις τρεις εγκαταστάσεις, η Γαλλία διαθέτει επίσης τον χερσαίο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Δουνκέρκης και τον τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου με βάση FSRU στη Χάβρη , τον οποίο διαχειρίζεται η TotalEnergies.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης