Σκωτία: Έγκριση (σε α΄ φάση) του αιολικού πάρκου West of Orkney

Σκωτία: Έγκριση (σε α΄ φάση) του αιολικού πάρκου West of Orkney

Η τελική απόφαση για το έργο θα ληφθεί από τους υπουργούς της χώρας φιλοδοξία της οποίας είναι η ανάπτυξη 8-11 GW υπεράκτιου ανέμου στα ύδατά της μέχρι το 2030 (Renews)

Η Επιτροπή Ανάπτυξης και Υποδομής του Συμβουλίου του Orkney Island υποστήριξε τα υπεράκτια σχέδια του αιολικού πάρκου 2000 MW West of Orkney.

Σύμφωνα με άρθρο του renews.biz, το συμβούλιο εξέτασε τα υπεράκτια σχέδια του έργου τα οποία περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τον τρόπο κατασκευής του αιολικού πάρκου, συμπεριλαμβανομένης της προτεινόμενης τοποθεσίας των ανεμογεννητριών και των καλωδιακών διαδρομών.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά περιβαλλοντικών εκτιμήσεων με βάση δεδομένα ερευνών που συλλέχθηκαν για 2,5 χρόνια.

Η τελική απόφαση για την υπεράκτια συναίνεση θα ληφθεί από τους Υπουργούς της Σκωτίας μετά από συστάσεις της Ομάδας Επιχειρήσεων Αδειοδότησης της Διεύθυνσης Ναυτιλίας (MD-LOT) και λαμβανομένων υπόψη των σχολίων που έγιναν από νομικούς συμβούλους, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου των Νήσων Όρκνεϋ.

Το αιολικό πάρκο West of Orkney θα έχει έως και 125 τουρμπίνες σε σταθερά θεμέλια και στοχεύει να παραδώσει την πρώτη ισχύ το 2029.

Το έργο θα βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά της ηπειρωτικής χώρας Orkney και 25 χιλιόμετρα βόρεια της ακτής του Sutherland.

Αναπτύσσεται από μια κοινή επιχείρηση που περιλαμβάνει την Corio Generation, την TotalEnergies και τον Όμιλο Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Υποδομής (RIDG).


Σχολιάζοντας την υποστήριξη του συμβουλίου, ο
Jack Farnham (Διευθυντής Ανάπτυξης Windfarm West of Orkney) είπε:

«Χαιρετίζουμε αυτή τη θετική υποστήριξη από το Συμβούλιο των Νήσων Όρκνεϊ. Συνεργαζόμαστε στενά με την κοινότητα και τις επιχειρήσεις στο Orkney εδώ και αρκετά χρόνια για να διασφαλίσουμε ότι το φιλόδοξο έργο μας θα αποφέρει θετικά, μακροπρόθεσμα οφέλη στο Orkney, την Caithness και το Sutherland.

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους αξιωματούχους και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του συμβουλίου για την υποστήριξή τους στα λεπτομερή μας σχέδια.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει μια δεδηλωμένη φιλοδοξία να αναπτύξει 8-11 GW υπεράκτιου ανέμου στα ύδατα της Σκωτίας μέχρι το 2030.

Ως το πρώτο έργο ScotWind που εισέρχεται στη διαδικασία σχεδιασμού, η εξασφάλιση έγκαιρης υπεράκτιας συναίνεσης από την κυβέρνηση της Σκωτίας και η άδεια χερσαίου σχεδιασμού από το Συμβούλιο Highland θα να είναι κρίσιμο εάν η Σκωτία θέλει να επιτύχει αυτόν τον στόχο, ο οποίος θα ξεκλειδώσει σημαντικές εσωτερικές επενδύσεις και μαζί της οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στον μακρινό βορρά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης