Ενέργεια

ExxonMobil: Στο α΄6μηνο του 2025 θα παραδοθεί το πρώτο φορτίο LNG στο Golden Pass

ExxonMobil: Στο α΄6μηνο του 2025 θα παραδοθεί το πρώτο φορτίο LNG στο Golden Pass
H QatarEnergy κατέχει μερίδιο 70% στο έργο και η ExxonMobil 30%

Οι ενεργειακοί γίγαντες QatarEnergy και ExxonMobil εξακολουθούν να αναμένουν να ξεκινήσουν την παραγωγή LNG στον τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG Golden Pass στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ κοντά στο Sabine Pass του Τέξας, το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Όπως αναμεταδίδει το lngprime, η κρατική QatarEnergy κατέχει μερίδιο 70% στο έργο Golden Pass με χωρητικότητα άνω των 18 mtpa και θα αφαιρέσει το 70% της χωρητικότητας, ενώ η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία ExxonMobil έχει μερίδιο 30%.

«Η μηχανική ολοκλήρωση της αμαξοστοιχίας 1 αναμένεται στα τέλη του 2024 με το πρώτο LNG το πρώτο εξάμηνο του 2025», δήλωσε ο Darren Woods, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil, κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών για το τέταρτο τρίμηνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Η αμερικανική FERC ανέφερε σε μια έκθεση επιθεώρησης τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ότι ο αναμενόμενος χρόνος εν λειτουργία για το πρώτο τρένο Golden Pass είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με το τρένο 2 και 3 να ακολουθεί μετά.

Τέλος, η έκθεση ανέφερε ότι η Golden Pass και οι εργολάβοι της προχώρησαν στην εγκατάσταση σωληνώσεων και χάλυβα σε περιοχές υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, συνέχισαν τις δραστηριότητες σωληνώσεων και μόνωσης σκαφών, ενώ συνεχίστηκαν οι εκχύσεις θεμελίωσης σκυροδέματος στο Train 2 και στο Train 3.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης