Ενέργεια

Κλείνει ο σταθμός παραγωγής ενέργειας του Τελ Αβίβ- Μετατρέπεται σε μονάδα αποθήκευσης  

Κλείνει ο σταθμός παραγωγής ενέργειας του Τελ Αβίβ- Μετατρέπεται σε μονάδα αποθήκευσης   

 Θα χρησιμοποιηθεί και ως χώρος υποδοχής για υποθαλάσσιο καλώδιο που θα φέρει ηλεκτρισμό από το νότιο Ισραήλ

 

 

Το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο κεντρικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τελ Αβίβ δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα μετατραπεί σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον μονάδα με αποθήκευση ενέργειας.

Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Reading  κατασκευάστηκε για πρώτη φορά σχεδόν πριν από έναν αιώνα κατά μήκος της ακτής του Τελ Αβίβ και ήταν ο στήριγμα του ορίζοντα της πόλης που αναπτύχθηκε γύρω του, αν και η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται όλο και περισσότερο από άλλες περιοχές καθώς η ζήτηση αυξανόταν.

Το Reading έχει παραγωγική ικανότητα 428 μεγαβάτ. Επρόκειτο να πουληθεί μαζί με άλλους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής ώθησης ιδιωτικοποίησης, αλλά παρέμεινε στα χέρια της κρατικής εταιρείας Israel Electric Corp. Το εργοστάσιο ήταν εκτός λειτουργίας για περίπου ένα χρόνο για την αφαίρεση του αμιάντου και επρόκειτο να ξεκινήσει ξανά την παραγωγή το 2026, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τώρα δεν θα ξανανοίξει, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας.

Αντίθετα, η μονάδα θα χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση ενέργειας και ως χώρος υποδοχής για ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που θα φέρει ηλεκτρισμό από το νότιο Ισραήλ, ανέφερε το υπουργείο. Μέρος της περιοχής θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την επέκταση του παραλιακού μετώπου του Τελ Αβίβ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης