Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Η Ρωσία αψηφά τις καιρικές συνθήκες για να «φορτώσει» τις εξαγωγές πετρελαίου

Reuters: Η Ρωσία αψηφά τις καιρικές συνθήκες για να «φορτώσει» τις εξαγωγές πετρελαίου
Το Reuters επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο οικολογίας που είπε ότι η Ρωσία δεν θα χαλαρώσει τις απαιτήσεις για φόρτωση πετρελαίου από λιμάνια «βάσει του νόμου»

Με τις κακές καιρικές συνθήκες και τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης να πλήττουν τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου, η Μόσχα φέρεται να έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς για να επιτρέψει στα λιμάνια να λειτουργούν κατά τη διάρκεια μεγάλων καταιγίδων, προκειμένου να μη διαταραχθεί ο ρυθμός των εξαγωγών.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters που συνομίλησε traders, δόθηκε «σήμα» στα λιμάνια να συνεχίζουν κανονικά την εξαγωγή προϊόντων, ακόμη και με φορτωμένες καιρικές συνθήκες. Αξιοπερίεργη είναι η μαρτυρία ενός trader για τις φορτώσεις που σε ένα λιμάνι του Novorossisk ακόμη και μπροστά σε κύματα ύψους έως και τριών μέτρων.

Παρά την ανεπίσημη χαλάρωση των περιορισμών, το Reuters επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο οικολογίας που είπε ότι η Ρωσία δεν θα χαλαρώσει τις απαιτήσεις για φόρτωση πετρελαίου από λιμάνια «βάσει του νόμου».

Την περασμένη εβδομάδα, 10 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού αργού σε 14 δεξαμενόπλοια φέρεται να είχαν αποκλειστεί στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας ως αποτέλεσμα των κυρώσεων των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε πολλά πλοία και εταιρείες που μεταφέρουν ρωσικό βαθμό Sokol από το έργο Sakhalin-1. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προσπαθούν να περιορίσουν τα έσοδα από το πετρέλαιο για τη Μόσχα με κυρώσεις.

Παρά τις προσπάθειες αυτές, οι Ουκρανοί οικονομολόγοι υπολόγισαν ότι η Μόσχα θα είχε έσοδα 178 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το πετρέλαιο πέρυσι, ενώ το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα εκτιμά ότι οι κυρώσεις και το ανώτατο όριο τιμών έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής στον προϋπολογισμό της Μόσχας 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τις εξαγωγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης