Ενέργεια

Lngprime: Βασικός προορισμός των αμερικανικών εξαγωγών LNG των ΗΠΑ η Ευρώπη

Lngprime: Βασικός προορισμός των αμερικανικών εξαγωγών LNG των ΗΠΑ η Ευρώπη
Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 386,2 Bcf LNG τον Νοέμβριο σε 28 χώρες, αυξημένες κατά 28% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και μειωμένες κατά 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

Η Γαλλία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να λαμβάνει την πλειονότητα των όγκων που παράγονται στα εργοστάσια υγροποίησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη νεότερη μηνιαία έκθεση του Υπουργείου Ενέργειας.

Όπως αναδημοσιεύει το lngprime, η έκθεση DOE δείχνει ότι οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 58,9 Bcf LNG στη Γαλλία τον Νοέμβριο, 47,6 Bcf στο Ηνωμένο Βασίλειο, 36,2 Bcf στην Ολλανδία, 31,2 Bcf στην Τουρκία και 26,1 Bcf στη Νότια Κορέα. Ειδικότερα, αυτές οι χώρες έλαβαν το 51,8% των συνολικών εξαγωγών LNG των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Τον Οκτώβριο, η Γαλλία ήταν επίσης ο κορυφαίος προορισμός για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ. Πριν από αυτό, η Ολλανδία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες LNG των ΗΠΑ για πέντε συνεχείς μήνες.

Αύξηση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ κατά 28%

Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 386,2 Bcf LNG τον Νοέμβριο σε 28 χώρες, αυξημένες κατά 28% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και μειωμένες κατά 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση DOE. Η Ευρώπη έλαβε 267 Bcf, ή το 69,1%, η Ασία έλαβε 101,4 Bcf, ή το 26,3% και η Λατινική Αμερική/Καραϊβική έλαβε 17,8 Bcf, ή το 4,6%.

Σύμφωνα με την έκθεση της DOE, η μέση τιμή ανά εξαγωγικό τερματικό έφτασε τα 7,23/MMBtu τον Νοέμβριο και τα 7,35/MMBtu την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης