Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα 6 μονάδων του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα 6 μονάδων του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Φαβορί στο δεύτερο γύρο ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες βάσει δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos που έδειξε ότι οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι για μια ρεβάνς εκλογών που ήρθε στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας.

Η δημοσκόπηση που έγινε σε 1.250 ενήλικες στις ΗΠΑ έδειξε ότι ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν με ποσοστό 40% έως 34% με τους υπόλοιπους να είναι αβέβαιοι ή να σχεδιάζουν να ψηφίσουν κάποιον άλλο ή κανέναν. Η δημοσκόπηση είχε περιθώριο λάθους 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Καθώς ο Τραμπ κέρδισε την Νίκι Χέιλι στο Νιου Χάμσαϊρ (μοναδικός εναπομείναν υποψήφιος του προκριματικού), περίπου το 67% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση από Δευτέρα έως Τετάρτη δήλωσε ότι «βαρέθηκε να βλέπουν τους ίδιους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές και θέλουν κάποιον νέο».

Ωστόσο, μόλις το 18% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε αν ο Μπάιντεν και ο Τραμπ ήταν η επιλογή τους.

Αμφότεροι φαίνονται έτοιμοι για μια ρεβάνς μετά τις συνεχόμενες νίκες του Τραμπ στην Αϊόβα και το Νιου Χάμσαϊρ, με τον Λευκό Οίκο να θεωρεί τον Τραμπ ως νικηφόρο αμφισβητία και τον Τραμπ να εξοργίζεται επειδή η Χέιλι δεν αποχώρησε αμέσως από την κούρσα των Ρεπουμπλικάνων.

Το προβάδισμα των 6 μονάδων του Τραμπ διατηρήθηκε ακόμη και όταν δόθηκε στους ερωτηθέντες η επιλογή να ψηφίσουν υποψηφίους τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του ακτιβιστή κατά των εμβολίων Robert F. Kennedy Jr., με τον Τραμπ να συγκεντρώνει 36% υποστήριξη, τον Μπάιντεν 30% και τον Κένεντι 8%.

Σχεδόν περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι με το δικομματικό σύστημα των ΗΠΑ, με μόλις 1 στους 4 να είναι ικανοποιημένος από αυτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης