Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια προσθέτει δικαιώματα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια προσθέτει δικαιώματα
Στόχος της είναι η ισότητα των πολιτών σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ήταν ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός της κυβέρνησης, γι' αυτό αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις όσων έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι η ρύθμιση ανατρέπει τη σειρά των πραγμάτων, στόχος της είναι η ισότητα των πολιτών και η προστασία των παιδιών που ήδη υπάρχουν που πρέπει να έχουν τα ίδια διακιώματα με τα άλλα παιδιά.

Υπογράμμισε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών ισχύει ήδη σε 36 χώρες, σε πέντε ηπείρους χωρίς να έχει βλάψει  την κοινωνική αρμονία.

Το θέμα -είπε- έχει συζητηθεί λεπτομερώς με τους βουλευτές με νηφαλιότητα και χωρίς ακρότητες ενώ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος που κατακτήθηκε μέσω της διαδικασίας η ώριμη διαβούλευση αντί της κομματικής πειθαρχίας.


«Σέβομαι όλες τις απόψεις, ακούστηκαν όλες οι φωνές, αλλά και φωνές που δεν είχαν ακουστεί μέχρι τώρα, και κυρίως ομόφυλων γονεών που θα μπορούν πλέον να κοιμούντια ήσυχοι» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, συνέχισε, εξηγήθηκε λεπτομερώς τι δεν κάνει το νομοσχέδιο, δεν μεταβάλλει το πλαίσιο της παρένθετης κύησης και αποφεύγονται χαρακτηρισμοί όπως γονέας 1 και γονέας 2.

«Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί δικαιώματα από τους πολλούς» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν επιτρέπεται να υπάρχουν «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Τόνισε τέλος ότι το θέμα δεν προσφέρεται για διχασμό και έτσι - είπε- υποδέχομαι και τις θέσεις της Εκκλησίας, τις οποίες σέβομαι απόλυτα.

Οι επιλογές της Πολιτείας δεν είναι βασισμένες σε θεολογικές πεποιθήσεις, υπογράμμισε και θύμισε πως και παλαιότερα υπήρχαν διαφορετικές αντιλήψεις με την Εκκλησία, ωστόσο η ζωή έδιξε ότι οι αλλαγές ήταν ώριμες.

Έτσι θα γίνει και τώρα, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης