Οινόφυτα: Επένδυση άνω των 17 εκατ. ευρώ στο για μονάδα καθαρισμού υγρών αποβλήτων

Οινόφυτα: Επένδυση άνω των 17 εκατ. ευρώ στο για μονάδα καθαρισμού υγρών αποβλήτων
Εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 αναμένεται η έκδοση της απόφασης έγκρισης ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Με χρηματοδοτική δύναμη πυρός από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα αναπτυχθεί εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων μονάδα καθαρισμού υγρών Αποβλήτων (ΜΚΑ). Η χρηματοδότηση του πρότζεκτ, συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ, της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων-Ασωπού (ΕΑΝΕΠ ΟΑ) θα επιτευχθεί μέσω του προγράμματος «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» που περιλαμβάνεται στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρόταση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης υπεβλήθη τον Απρίλιο του 2023 και περιλαμβάνει ακόμα την πολεοδομική μελέτη του Επιχειρηματικού Πάρκου, καθώς και την προμελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της ΜΚΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ με τη δημόσια χρηματοδότηση να αφορά το 50% του ποσού.

Η επένδυση αφορά στην ωρίμανση και κατασκευή του σημαντικότερου έργου υποδομής του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων, τη σύγχρονη διεθνών προδιαγραφών ΜΚΑ που θα εξυπηρετεί όλες τις επιχειρήσεις που χωροθετούνται εντός του Πάρκου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 αναμένεται η έκδοση της απόφασης έγκρισης ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο φάκελος του έργου έχει υποβληθεί από τον Μάιο του 2022, ενώ τον Ιούλιο του 2023 η ΕΑΝΕΠ κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας συμπληρωματικά στοιχεία. Η απόφαση έγκρισης θα βάλει το έργο στην επόμενη πίστα, με την έναρξη της πολεοδομικής μελέτης και τη σύνταξη της προμελέτης και των απαιτούμενων τευχών για τη δημοπράτηση της ΜΚΑ του ΕΠΕ.

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού (ΕΑΝΕΠΟΑ) ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 για την εκτέλεση του έργου εξυγίανσης της Άτυπης Βιομηχανικής Περιοχής (ΑΒΣ) των Οινοφύτων. Σκοπός είναι η  Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση των Οινοφύτων μέσα από μία ιδιωτική επένδυση ύψους άνω των €100 εκατομμυρίων, να μετατραπεί σε οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο με σύγχρονη πολεοδομική οργάνωση και έργα υποδομής, επιτυγχάνοντας την απαραίτητη λειτουργική και περιβαλλοντική εξυγίανση της περιοχής και προσφέροντας νέα αναπτυξιακή δυναμική στην τοπική οικονομία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης