Yellen: Oι  εκπτώσεις  φόρου καθαρής ενέργειας θα βοηθήσουν τους Αμερικανούς να εξοικονομήσουν χρήματα   

Yellen: Oι  εκπτώσεις  φόρου καθαρής ενέργειας θα βοηθήσουν τους Αμερικανούς να εξοικονομήσουν χρήματα    

 Ο IRA, που εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2022, επιτρέπει στις οικογένειες να λάβουν έκπτωση φόρου για την εγκατάσταση ενεργειακών συστημάτων

 

 

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε την Τετάρτη ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να μειωθεί το κόστος διαβίωσης για τους Αμερικανούς, αλλά οι εκπτώσεις φόρου καθαρής ενέργειας της κυβέρνησης Biden θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν χρήματα και να τους προστατεύσουν από τη μελλοντική αστάθεια των ενεργειακών τιμών των ορυκτών καυσίμων. 

 Η Yellen,  σύμφωνα με το reuters σε μια επίσκεψη σε κοινοτικό κολέγιο της Βοστώνης μιλώντας για εκπτώσεις φόρου στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, είπε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης Biden έχουν αφήσει τους Αμερικανούς πλουσιότερους από ό,τι πριν από την πανδημία COVID-19 παρά τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι οι οικογένειες με μέσο εισόδημα μπορεί να αντέξουν οικονομικά το ίδιο καλάθι αγαθών όπως το 2019 με πλεονάζοντα 1.000 δολ..

 "Αλλά παρά το πόσο μακριά έχουμε φτάσει, γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει σημαντική δουλειά. Για πάρα πολλές οικογένειες, οι τιμές για αγαθά που έχουν σημασία - όπως παντοπωλεία, ενοίκια και συνταγογραφούμενα φάρμακα - είναι υψηλές", είπε η Yellen σε αποσπάσματα των παρατηρήσεων. στο Roxbury Community College.

 «Στο Υπουργείο Οικονομικών και σε όλη τη διοίκηση, χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να μειώσουμε αυτά τα κόστη, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να πάρουν ανάσα», πρόσθεσε η Yellen.

 Ο Biden δυσκολεύεται να κερδίσει τα εύσημα από τους ψηφοφόρους για τον χειρισμό του στην οικονομία λόγω του επίμονου πληθωρισμού τα τελευταία δύο χρόνια, ο οποίος τώρα υποχωρεί. Η Yellen είπε ότι καθώς οι αυξήσεις των μισθών ξεπερνούν τις τιμές, οι Αμερικανοί θα αρχίσουν να αισθάνονται πιο σίγουροι για την οικονομική τους κατάσταση.

Κόστος καυσίμων 

Η χρήση εκπτώσεων φόρου καθαρής ενέργειας είναι ένας τομέας όπου οι Αμερικανοί μπορούν να μετριάσουν το υψηλό και ασταθές κόστος των ορυκτών καυσίμων, το οποίο μπορεί να επιφέρει «οξύ» οικονομικό πόνο για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και μεσαίας τάξης.

 «Ένα σοκ στην τιμή του πετρελαίου μπορεί να σημαίνει επιλογή αν θα βάλετε φαγητό στο τραπέζι ή θα παραμείνετε ζεστοί, ενώ η στροφή στην καθαρή ενέργεια σημαίνει ότι οι οικογένειες θα προστατεύονται καλύτερα από τα παγκόσμια γεγονότα και θα είναι πιο ενεργειακά ανεξάρτητες».

 Ο IRA, που εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2022, επιτρέπει στις οικογένειες να λάβουν έκπτωση φόρου 2.000 δολ. για την εγκατάσταση ηλεκτρικής αντλίας θερμότητας για την αντικατάσταση κλιβάνων πετρελαίου ή αερίου και μπορούν να λάβουν έκπτωση φόρου έως και 1.200 δολ. για την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών παραθύρων. Η νομοθεσία επιτρέπει επίσης εκπτώσεις φόρου έως και 7.500 δολ. για να αντισταθμιστεί το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων.

 «Μπορείτε επίσης να έχετε έκπτωση έως και 30% στο κόστος τοποθέτησης ηλιακών συλλεκτών στη στέγη σας ή μπαταριών στο γκαράζ σας για να αποθηκεύσετε την ενέργεια που παράγουν αυτά τα πάνελ», είπε η Yellen.

 Τα σχόλιά της έρχονται καθώς η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη φετινή σεζόν υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το εισόδημα του 2023, όταν πολλοί Αμερικανοί και επιχειρήσεις θα διεκδικήσουν φορολογικές πιστώσεις για ενεργειακές αναβαθμίσεις και άλλες επενδύσεις.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης