Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ουγγαρία: Επενδύσεις 2 δισ. δολ. στην ηλεκτροκίνηση - Τα σχέδιά της

Ουγγαρία: Επενδύσεις 2 δισ. δολ. στην ηλεκτροκίνηση - Τα σχέδιά της
Η Ουγγαρία προσελκύει επίσης κατασκευαστές EV εκτός της ΕΕ

Επενδύσεις αξίας 2 δις, δολ. σχεδιάζει η Ουγγαρία για την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών και οχημάτων.

Σύμφωνα με το Oilprice, το 2022, η CATL δήλωσε ότι θα επενδύσει 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια (7,34 δισεκατομμύρια ευρώ) για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών 100 GWh στο Ντέμπρετσεν, το οποίο είναι το δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών της CATL στην Ευρώπη μετά από μια μονάδα παραγωγής στη Γερμανία. Το έργο της CATL σχεδιάστηκε να προμηθεύσει κυψέλες και μονάδες σε ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Την ίδια ώρα, ο όμιλος BMW ανακοίνωσε το 2022 ότι κατασκευάζει ένα συγκρότημα μπαταριών υψηλής τάσης για τα οχήματα της NEUE KLASSE στις εγκαταστάσεις του στο Debrecen στην Ουγγαρία. Η BMW αναμένει να δημιουργήσει περισσότερες από 500 επιπλέον θέσεις εργασίας και να επενδύσει περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια (2 δισεκατομμύρια ευρώ) στην κατασκευή και την έναρξη ολόκληρου του εργοστασίου μέχρι το τέλος του 2025.

Μαγνήτης για τους έξω

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία προσελκύει επίσης κατασκευαστές EV εκτός της ΕΕ. Η κορυφαία κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων BYD δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής στην Ουγγαρία. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί κοντά στη νότια πόλη Szeged και αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών Péter Szijjártó. Το εργοστάσιο «θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ουγγρική οικονομική ιστορία», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα παράσχει οικονομικά κίνητρα στην BYD για την κατασκευή του εργοστασίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης