Επικαιρότητα

Ορκίστηκαν οι έξι νέοι υπουργοί του μίνι-ανασχηματισμού

Ορκίστηκαν οι έξι νέοι υπουργοί του μίνι-ανασχηματισμού

Eνώπιον Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου: Ακολουθούν παραδόσεις-παραλαβές υπουργείων

 

Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών, μετά τον μίνι ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπεθυμίζεται πως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε συνολικά έξι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ορκίστηκαν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που αναλαμβάνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση η Ιωάννα Λυτρίβη, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε «πηγαδάκι» με τους νεοορκισθέντες υπουργούς αλλά και ένα θερμό ενσταντανέ με την σύζυγο του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου. Αποχώρησε από το Προεδρικό χωρίς δηλώσεις, ενώ θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων.

Ο διάλογος με δημοσιογράφους

Ωστόσο οι δημοσιογράφοι είχαν έναν μίνι-διάλογο με τον κ. Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανασχηματισμός θα γίνει;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν το χάσατε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχει δεύτερο μέρος;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: μόνο αν πάω στο βουνό
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ: Το Νταβός μετράει;
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός.<p>Πηγή: <a target="_blank" Πηγή:www.iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης