Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης- Γεωργιάδης στο Υγείας - Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη - Μιχαϊλίδου στο Εργασίας

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης- Γεωργιάδης στο Υγείας - Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη - Μιχαϊλίδου στο Εργασίας
Ο Πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε στελέχη που έχουν ξαναδιατελέσει στα συγκεκριμένα υπουργεία

Το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών επιβεβαιώθηκε και πλέον είναι γεγονός ο μικρός ανασχηματισμός της κυβέρνησης ο οποίος ανακοινώθηκε προ ολίγου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να επαναφέρει στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Άδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα, ενώ η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέλαβε το Εργασίας
(έχει διατελέσει υφυπουργός από το 2019 έως το 2023) και η Ιωάννα Λυτρίβη Υφυπουργός στο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι η Μιχαηλίδου είναι η 5η γυναίκα που αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας στην ιστορία του υπουργείου από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Πρώτη ήταν η Φάνη Πάλλη Πετραλιά το 2007 στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ακολούθησε η Λούκα Κατσέλη το 2010 στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, η Έφη Αχτσιόγλου το 2016 στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και η Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Γιάννη Σαρμά το 2023.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αναλάβει άλλες 4 φορές το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Την τελευταία φορά ήταν το 2019-2021, οπότε και αντικαταστάθηκε από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.


Αναλυτικά:

Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:


Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.



Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης