Η Tion εξαγόρασε το 1ο γερμανικό έργο BESS μετά την έξοδό της από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Tion εξαγόρασε το 1ο γερμανικό έργο BESS μετά την έξοδό της από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Θα τεθεί σε λειτουργία το 2ο εξάμηνο του 2024

Η Developer Tion Renewables AG απέκτησε ένα έργο συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 10MW/13MWh (BESS) στη Θουριγγία της Γερμανίας, αφότου αποχώρησε από μια συμφωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον φορέα εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), θα αποκτήσει το 90% του έργου της Θουριγγίας σε 2 φάσεις, με τον κύριο του έργου και τον πωλητή να παραμένουν επενδυμένοι με το 10%.

Το BESS ιόντων λιθίου είναι συνδεδεμένο απευθείας με το γερμανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και βρίσκεται υπό κατασκευή και έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η αγορά BESS σε κλίμακα δικτύου στη Γερμανία ανέκαμψε το περασμένο έτος, όπως διερευνήθηκε σε ειδική έκθεση σε μια έκδοση του τριμηνιαίου περιοδικού μας PV Tech Power πέρυσι.

Πιο πρόσφατα, η ανεπτυγμένη Kyon Energy αποκάλυψε ότι είχε πουλήσει σχεδόν 200 MW έργων στον επενδυτή Obton ως μέρος μιας συμφωνίας πλαίσιο 600 MW, ενώ ένα έργο 100 MW/200 MWh ξεκίνησε την κατασκευή στο Arzberg, που ανακοινώθηκαν και τα δύο τον Δεκέμβριο.

Η Tion αποσύρεται από το έργο BESS του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας είναι εξέχοντα στο χαρτοφυλάκιο της Tion. Παρόλα αυτά το Νοέμβριο του 2022 απέκτησε το πρώτο της έργο BESS στο Bacup στη βορειοδυτική Αγγλία ισχύος 8MW/9,3MWh.

Αν και το έργο αναμενόταν να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2023, η εταιρεία επιβεβαίωσε στην ανακοίνωση της αγοράς της στη Γερμανία ότι άσκησε το δικαίωμά της να αποσυρθεί από τη συμφωνία αγοράς τον Δεκέμβριο του 2023, λόγω «μεταγενέστερων καθυστερήσεων στην φάση κατασκευής, ιδίως όσον αφορά τη σύνδεση στο δίκτυο».

Οι καθυστερήσεις σύνδεσης στο δίκτυο αντιπροσωπεύουν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ανάπτυξη του BESS, στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, με τις ουρές διασύνδεσης να κατακλύζονται από πολύ περισσότερα έργα από όσα μπορούν να κατασκευαστούν ή να εξυπηρετηθούν με αναβαθμίσεις δικτύου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης