Γερμανία: Λαμπρό το 2023 για την ηλιακή ενέργρεια - «Μετεξεταστέα» στα αιολικά

Γερμανία: Λαμπρό το 2023 για την ηλιακή ενέργρεια - «Μετεξεταστέα» στα αιολικά
Η Γερμανία χρειάζεται περισσότερους κανονισμούς και νόμους για να διευκολύνει την πρόσβαση στο δίκτυο και την εγκατάσταση αιολικής ενέργειας

Σε υψηλά επίπεδα οι προσθήκες νέας ισχύος σε ηλιακή και αιολική ενέργεια για τη Γερμανία το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης ηλιακής ενέργειας BSW που επικαλείται το Reuters.

Βέβαια, η ηλιακή ενέργεια φάνηκε συνεπής ως προς τους κυβερνητικούς στόχους, εν αντιθέσει με αυτούς της αιολικής. Όπως αναφέρεται, η αυξανόμενη οικιακή ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση πάνω από ένα εκατομμύριο νέων συστημάτων ηλιακής ενέργειας με συνδυασμένη ισχύ 14 GW το 2023, αύξηση 85%.

Η αιολική ενέργεια σημείωσε επίσης αύξηση στους διαγωνισμούς αιολικής ενέργειας, οι οποίοι απένειμαν συνολική ισχύ ρεκόρ 6,4 GW πέρυσι. Ωστόσο, είναι μακρυά από τον στόχο των 10 GW.

Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις

Η Γερμανία χρειάζεται περισσότερους κανονισμούς και νόμους για να διευκολύνει την πρόσβαση στο δίκτυο και την εγκατάσταση αιολικής ενέργειας, δήλωσε ο πρόεδρος της BWE Bärbel Heidebroek.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν σχεδόν το 52% της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας φέτος, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας για πρώτη φορά, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις από βιομηχανικούς ομίλους τον περασμένο μήνα. Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου Έρευνας Ηλιακής Ενέργειας και Υδρογόνου, ZSW και της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανιών Ενέργειας και Νερού, BDEW.

Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ακαθάριστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας έφτασε σχεδόν το 53% φέτος, σε σύγκριση με 44% πέρυσι, ανέφεραν οι ενώσεις. Μέχρι το 2030, η Γερμανία στοχεύει να έχει οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αντιπροσωπεύουν το 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τον Habeck.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης