Ενέργεια

Στα «κίτρινα» η μάχη των Προμηθευτών – Η ανατροπή της ΔΕΗ και η αντεπίθεση της Protergia

Στα «κίτρινα» η μάχη των Προμηθευτών – Η ανατροπή της ΔΕΗ και η αντεπίθεση της Protergia
Το ΥΠΕΝ εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλα προϊόντα κυμαινόμενης χρέωσης με πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές

 

Σχετικά Άρθρα
Στα «κίτρινα» ex ante κυμαινόμενα τιμολόγια αναμένεται να μεταφερθεί ο ανταγωνισμός στο λιανεμπόριο ρεύματος το επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρει στο «worldenergynews» στέλεχος της αγοράς, ενώ την 1η Δεκεμβρίου κανείς πάροχος δεν είχε ανακοινώσει ex ante κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ήρθε η ανακοίνωση της ΔΕΗ με το myHome 4All, το οποίο μάλιστα ακολουθεί τον «μπούσουλα» των πράσινων προϊόντων, και έφερε την …ανατροπή.
Η τελική χρέωση προμήθειας (με πάγια εντολή) για τις πρώτες 500 kWh του μήνα είναι στα 12,653 λεπτά ανά κιλοβατώρα ενώ για τις υπόλοιπες στα 17,133 λεπτά και πάγιο στα πέντε ευρώ.


Στην αντεπίθεση βρήκε στο …παραπέντε, δηλαδή το βράδυ της Δευτέρας, η Protergia με τέσσερα «κίτρινα» κυμαινόμενα ex ante τιμολόγια. Πρόκειται για το Helios Value με μηδενικό πάγιο και 16,69 λεπτά και το Plus με 1 ευρώ πάγιο και 16,69 λεπτά για το σύνολο της κατανάλωσης. Επίσης, με πέντε ευρώ πάγιο προωθεί το Value Fair και το Value Simple με την τελική τιμή προμήθειας στα 13,28 και στα 14,06 λεπτά αντίστοιχα, επίσης για το σύνολο της κατανάλωσης.

Ενισχύεται ο ανταγωνισμός

Όπως σχολιάζει στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), η θεσμοθέτηση του ειδικού τιμολογίου εκτός από τον ανταγωνισμό που κινητοποίησε τόσο στα «πράσινα» όσο και στα «μπλε» σταθερά τιμολόγια, όπως διαφαίνεται θα ενισχύσει και τον ανταγωνισμό στα «κίτρινα», και ειδικότερα στα ex ante κυμαινόμενα τιμολόγια, δηλαδή εκείνα που προσφέρουν εκ των προτέρων γνώση της τιμής χρέωσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλα προϊόντα κυμαινόμενης χρέωσης με πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές. «Το ίδιο άλλωστε είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα και με τα σταθερά. Μόλις η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα δικά της “μπλε” τιμολόγια, ανακοινώθηκαν από τους παρόχους άλλα 13 προϊόντα». Σε αυτά περιλαμβάνονται δύο «μπλε» της Volton αποκλειστικά για φοιτητές μηδενική τελική χρέωση προμήθειας και πάγιο 38,71 ευρώ τον μήνα για κατανάλωση έως 150 kWh τον μήνα και 62,24 ευρώ πάγιο για κατανάλωση έως 250 kWh τον μήνα.

Από τα υπόλοιπα «μπλε» το φθηνότερο είναι της ΕΛΙΝΟΙΛ με 5 ευρώ πάγιο, 14,9 λεπτά ανά kWh την ημέρα και 13,9 λεπτά ανά kWh το βράδυ. Ακολουθούν της ΖΕΝΙΘ με 16 λεπτά ανά kWh (5 ευρώ πάγιο), της Protergia με 16,5 λεπτά ανά kWh (3,5 ευρώ πάγιο), του Ήρωνα με 16,5 λεπτά ανά kWh (7,5 ευρώ πάγιο), της ELPEDISON με 16,9 λεπτά ανά kWh (3 ευρώ πάγιο), της ΔΕΗ με 17,5 λεπτά ανά kWh (3,5 ευρώ πάγιο) και 17,9 λεπτά ανά kWh (5 ευρώ πάγιο), της ΖΕΝΙΘ με 18 λεπτά ανά kWh (5 ευρώ πάγιο) κλπ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης