Ενέργεια

«Τρέχει» το Golden Pass των QatarEnergy - ExxonMobil

«Τρέχει» το Golden Pass των QatarEnergy - ExxonMobil

Οι ενεργειακοί γίγαντες QatarEnergy και ExxonMobil κυκλοφόρησαν την τελευταία ενημέρωση κατασκευής για τον τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG Golden Pass στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ κοντά στο Sabine Pass του Τέξας, σύμφωνα με το lngprime.

Η κρατική QatarEnergy κατέχει μερίδιο 70% στο έργο Golden Pass με χωρητικότητα άνω των 18 mtpa και θα αφαιρέσει το 70% της χωρητικότητας, ενώ η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία ExxonMobil έχει μερίδιο 30%.

Όσον αφορά την έναρξη των εργασιών, η FERC είπε σε έκθεση επιθεώρησης τον Νοέμβριο ότι ο προβλεπόμενος χρόνος για το πρώτο τρένο Golden Pass είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με το δεύτερο και το τρίτο τρένο να ακολουθούν μετά.

Χρονοδιαγράμματα και προσδοκίες

Ο αναμενόμενος χρόνος εν λειτουργία για το έργο επέκτασης του αγωγού αναμένεται λίγο πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ανέφερε.

Η ανώτερη αντιπρόεδρος και οικονομική διευθύντρια της ExxonMobil, Kathryn Mikellss, δήλωσε πρόσφατα ότι «η μηχανική ολοκλήρωση του τρένου 1 αναμένεται στα τέλη του 2024 με το πρώτο LNG το πρώτο εξάμηνο του 2025».

Οι ΗΠΑ εξάγουν αυτήν τη στιγμή LNG μέσω των εργοστασίων Sabine Pass και Corpus Christi της Cheniere, του τερματικού σταθμού Cameron LNG της Sempra, της εγκατάστασης Calcasieu Pass της Venture Global, του τερματικού σταθμού LNG Freeport, του τερματικού σταθμού Cove Point της Berkshire Hathaway και της εγκατάστασης Elba Island της Kinder Morgan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης